Напередодні відзначення Міжнародного дня толерантності в Українсько-туркменському культурно-освітньому центрі Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини відбувся тренінг з надання першої долікарської допомоги.

Долікарська допомога, що надається людьми, які не мають спеціальної медичної підготовки, полягає в застосуванні найпростіших засобів на місці події до прибуття медичного працівника. Від того, наскільки своєчасно і грамотно надано першу допомогу, багато в чому залежать результати подальшої невідкладної лікарської допомоги, подальшого лікування, а в ряді випадків і життя потерпілого.

Для того, щоб зробити серцево-легеневу реанімацію не потрібно мати вищу медичну освіту, а потрібні знання основних принципів: куди і як натискати, з якою частотою повторювати і як відстежувати результати.

Голова міськрайонної організації Товариства Червоного Хреста України Валентина Чорна пояснила студентам основні завдання надання першої долікарськоїї допомоги, алгоритм дій при надзвичайних ситуаціях.

Іноземні студенти мали змогу не тільки почути теорію, а й попрактикуватися на манекенах, отримали неоціненний досвід і вичерпні відповіді на запитання щодо безпеки власного життя та ближніх.

Студенти висловлюють вдячність голові Уманської міськрайонної організації Товариства Червоного Хреста України Валентині Чорній за набуття важливих навичок для порятунку людей в різних екстремальних ситуаціях.

Сподіваємося, що отримані знання врятують не одне життя!

Пресцентр УДПУ