За ініціативи директора Українсько-туркменського культурно-освітнього центру Катерини Ільніцької та фахівця І категорії Галини Кошевнюк для іноземних студентів було проведено різдвяний майстер-клас з приготування куті та вареників.

Різдво є одним з головних християнських свят, яке вирізняють унікальні звичаї і традиції, а також власні символи.

Головною різдвяною стравою є кутя – пшенична або ячмінна каша з родзинками, маком, медом і горіхами. Традиційно на святвечір готують найдревнішу страву української кухні – вареники.

З великим задоволенням і захопленням іноземні студенти прослухали інформацію про різдвяні традиції та долучились до приготування куті, вареників. Особливо смакувала кутя, адже цю страву споживали вперше. Також самостійно замішували тісто та ліпили вареники, використовуючи різноманітні начинки. Вареники прийшлися до смаку, так як однією характерною особливістю туркменської кухні є різноманітні вироби з борошна.

Пресцентр УДПУ