На факультеті української філології проведено ряд семінарів-тренінгів «Теорія і практика підготовки до зовнішнього незалежного оцінювання з української мови та літератури». Учасниками тренінгів стали вже більше двохсот учнів 11-класів міста Умані та Уманського району. На запрошення колег науково-педагогічні працівники факультету української філології провели також виїзний тренінг у Цибулівській ЗОШ І-ІІІ ступенів, у роботі якого взяли активну участь не лише випускники названої школи, але й навколишніх сіл.

Експрес-курси проводяться з метою допомогти всім охочим вступникам поглибити і закріпити набуті у школі знання з української мови та літератури, якісно підготуватися до ЗНО.

Під час занять абітурієнти мають можливість одержати вичерпну інформацію про основні новації вступної кампанії 2018 року та попрацювати над складними питаннями, що можуть бути представлені у сертифікаційних роботах з української мови і літератури, виробити навички успішної мовленнєвої комунікації.

Робота на тренінгах передбачає поєднання компактного викладу теоретичного матеріалу та виконання практичних завдань. Курс-тренінг складається із 6 кластерів, робота над якими передбачає опрацювання інтерактивного конспекту, допоміжних матеріалів та виконання завдань тестового і відкритого типу. Вже відбулися заняття із розділів «Орфоепія», «Фонетика», «Графіка», «Орфографія» (з української мови) та «Усна народна творчість», «Давня українська література», «Література кінця ХVІІІ - середини ХІХ століття» (з української літератури).

Українська мова і література є обов’язковим предметом для проходження державної підсумкової атестації у формі зовнішнього незалежного оцінювання, тому вкрай важливо докласти максимальних зусиль для одержання позитивних результатів. Запрошуємо учнів 11-х класів на наступні семінари-тренінги з теорії і практики підготовки до ЗНО з української мови та літератури, які відбудуться 1 грудня, 2 лютого, 2 березня та 13 квітня.

Участь у тренінгах є безкоштовною, необхідно лише зареєструватися за телефонами: 067-684-94-09, 095-934-40-01, 063-644-42-33.

Пресцентр УДПУ