29 січня 1918 року відбулася надзвичайно трагічна подія в українській історії – бій під Крутами, який набув для українського народу символічного значення, став легендою, прикладом героїзму і жертовності молодого покоління в боротьбі за незалежну Україну.

Професорсько-викладацький, студентський колективи та співробітники Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини вшанували День пам’яті Героїв Крут.

На факультетах/інституті та підрозділах університету відбулися тематичні книжкові виставки на тему: «Бій під Крутами», «Крути – наша слава, наша історія», «Квіти у полі, там де Крути», «Від Героїв Крут до Героїв Небесної Соті», «Спомини про бій під Крутами…», засідання круглого столу приурочене пам’яті Героїв битви під Крутами. Відбулися: вечір-реквієм пам’яті Героїв битви під Крутам за участі вояків антитерористичної операції у Донецькій та Луганській областях та перегляди фільмів про Крути.

Бій під Крутами це героїчна й водночас трагічна подія. Вона знаменувала початок нової епохи національного пробудження українців, усвідомлення права жити на власній землі та святого обов’язку – боронити її. Визначально, що ця жертовна любов зародилася в серцях молодих людей – найкращих представників українського студентства.

Пресцентр УДПУ