14 лютого в Уманському державному педагогічному університеті імені Павла Тичини відбувся регіональний науково-методичний семінар «Модернізація управління закладами загальної середньої освіти», організований кафедрою педагогіки та освітнього менеджменту факультету соціальної та психологічної освіти.

Ректор університету, доктор педагогічних наук, професор Олександр Безлюдний звернувся з вітальним словом до освітян та побажав плідної і конструктивної діяльності.

В роботі семінару взяли участь понад 20 директорів шкіл та завідувачів філій навчально-виховних комплексів Лисянського району, а також методисти, завідувач та начальник відділу освіти, викладачі університету.

Теоретична частина семінару була направлена на обговорення  актуальних питань в сфері освіти: «Імідж сучасного закладу загальної середньої освіти» (доповідав д.пед.н., проф., завідувач кафедри педагогіки та освітнього менеджменту Олександр Коберник; «Проектування інформаційного середовища освітньої установи» (доповідала к.пед.наук, доцент кафедри педагогіки та освітнього менеджменту Надія Стеценко). Директор Уманського НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів №7-колегіуму» Любов Матвієнко ділилася досвідом роботи і виступила з питанням «Семестрова цикло-блокова система організації навчання». З інноваціями ЗНО 2019 року присутніх ознайомила помічник ректора, к.пед.н, доцент Світлана Цимбал-Слатвінська.

Практична частина семінару передбачала проведення тренінгу з розвитку лідерської компетентності керівника закладу загальної середньої освіти, який провела к.пед.н., доцент кафедри педагогіки та освітнього менеджменту Валентина Бойченко.

Пресцентр УДПУ