В Уманському державному педагогічному університеті імені Павла Тичини днями відбувся Регіональний конкурс з українознавства для учнів 8–11 класів закладів загальної середньої освіти. Цьогоріч Конкурс об’єднав навколо себе як учасників МАН, так і тих, кому небайдужі український фольклор, традиційна культура і народне мистецтво.

З вітальним словом до учасників Конкурсу звернулася професор, завідувач кафедри української літератури, українознавства та методик їх навчання, керівник лабораторії «Проблеми підготовки студентів-філологів до українознавчої роботи в школі», організатор багатьох фольклорно-етнографічних експедицій Наталія Сивачук. Вона акцентувала увагу на важливості українознавчих досліджень молоді в наш час, закликала всіх присутніх до подальшого творення української культури, а не до запозичення чужої, на єднанні всіх у великій родині творців-українців.

Координатор Конкурсу Валентина Гончарук зазначила, що з-поміж надісланих на конкурс робіт переважають роботи з регіонального фольклору й етнографії, чимало досліджень присвячено такому оригінальному українському мистецтву, як вишивка.

Виступи учасників оцінювало компетентне журі у складі викладачів кафедри української літератури, українознавства та методик їх навчання Оксани Циганок, Наталії Осіпенко, Олександра Санівського.

Переможці були нагороджені грамотами , а їхні керівники – подяками за плідну працю з учнями на ниві українознавства.

Детальніше читайте на сайті.

Під час Конкурсу панувала тепла, дружня атмосфера, кожен учасник виніс із нього щось цінне та незабутнє для себе. На завершення Конкурсу організатори закликали всіх до подальших українознавчих розвідок і побажали всім нових наукових звершень.

Пресцентр УДПУ