На факультеті соціальної та психологічної освіти Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини днями відбувся Регіональний науково-практичний семінар за темою «Соціальна інклюзія дистанційного освітнього процесу».

Співорганізаторами семінару виступили Український науково-методичний центр практичної психології і соціальної роботи НАПН України, Відділ освіти Уманської міської ради, Інклюзивно-ресурсний центр Уманської міської ради.

Робота семінару проходила за такими тематичними напрямами:

  1. Організація освітнього процесу в умовах пандемії.
  2. Психологічний супровід та соціально-педагогічний патронаж: виклики сучасності.
  3. Робота інклюзивно-ресурсних центрів в умовах дистанційного навчання.
  4. Шляхи поєднання дистанційного навчання з інклюзивним.

Детальніше читайте на сайті.

Регіональний семінар проводився як підсумок спільного проєкту факультету соціальної та психологічної освіти УДПУ імені Павла Тичини, відділу освіти та інклюзивно-ресурсного центру Уманської міської ради за назвою «Соціальна інклюзія дистанційного освітнього процесу» у межах науково-дослідної теми «Соціально-психологічна реабілітація дітей та молоді з особливими освітніми потребами засобами інклюзивного туризму» (державний реєстраційний номер: 0119U103978).

Такий підхід забезпечує впровадження принципу зв’язку теорії і практики у виробленні загальних рекомендації здійснення дистанційного навчання в умовах пандемії, психологічного супроводу та соціально-педагогічного патронажу усіх учасників освітнього процесу.

Пресцентр УДПУ