20 листопада 2018 року на базі факультету фізики, математики та інформатики відбувся науково-практичний семінар «Природнича освіта у закладах середньої освіти: контент нової освітньої парадигми». Учасниками семінару були викладачі університету, студенти, вчителі шкіл міста Умані, Уманського, Лисянського, Манківського та інших районів Черкаської області.

Із вітальним словом на початку роботи семінару виступили: перший проректор УДПУ імені Павла Тичини, доктор педагогічних наук, професор Андрій Гедзик, декан факультету фізики, математики та інформатики кандидат педагогічних наук, доцент Тетяна Махомета та завідувач кафедри фізики і астрономії та методики їх викладання, доктор педагогічних наук, професор, академік НАПН України Михайло Мартинюк.

Цікавою та змістовною була  доповідь заступника директора з науково-експериментальної роботи Інституту педагогіки НАПН України, кандидата педагогічних наук Тетяни Засєкіної на тему «Природничі науки» як навчальний предмет у закладах загальної середньої освіти: проблеми формування змісту і структури».  В ході даної доповіді було розкрито поняття інтеграції природничої освіти,  висвітлено  цілі і завдання курсу «Природничі науки» для 10-11 класів, охарактеризовано принципи його побудови тощо. 

Не менш цікавою та актуальною була доповідь професора Михайла Мартинюка щодо проблеми підготовки вчителя зі спеціальності 014.15 Середня освіта (Природничі науки) у закладах вищої освіти, зокрема в Уманському державному педагогічному університеті імені Павла Тичини.

Тематика семінару викликала зацікавленість у вчителів і на їх численні запитання були дані вичерпні та аргументовані відповіді.

Пресцентр УДПУ