В Уманському державному педагогічному університету імені Павла Тичини відбулися семінари для студентів, викладачів і батьків, які виховують дітей з аутизмом та спеціалістів КЗ «Уманський навчально-реабілітаційний центр Черкаської обласної ради», КУ «Інклюзивно-ресурсний центр» Гайсинської районної ради Вінницької області.

Білл Петерс (Річленд, штат Вашингтон, США) приїхав в Україну, щоб розповісти про життя особливих людей з точки зору того, хто має розлади аустичного спектру.

Під час семінарів Білл знайомив із методикою роботи з особливими дітьми, проводив час в сім’ях уманчан, які виховують дітей з аутизмом, надавав настанови батькам, як краще порозумітися та взаємодіяти зі своїми дітьми.

Викладачами університету Оксаною Гнатюк та Тетяною Поліщук для Білла Петерсона проведено короткий екскурс історичними пам’ятками нашого міста.

Організатори заходу висловлюють подяку ректору університету, професору Олександру Безлюдному, директору розвитку фонду допомоги дітям з аутизмом «Дитина з Майбутнім» Ірині Сергієнко, декану факультету дошкільної та спеціальної освіти, професору Ірині Демченко, старшому викладачу кафедри англійської мови та методик її навчання Олександру Коваленку за сприяння у проведенні зустрічей та семінарів.

Пресцентр УДПУ