9 лютого під головуванням ректора університету, професора Олександра Безлюдного відбулося дистанційне засідання ректорату і вченої ради.

Розглядалися питання про рейтингові показники університету: стан та перспективи, про дотримання карантинних обмежень працівниками та здобувачами вищої освіти. Члени вченої ради ухвалили рішення про проведення попередньої експертизи та надання висновку про наукову новизну, теоретичне та практичне значення результатів дисертацій.

Під час засідання також були затверджені кандидатури студентів на призначення іменних академічних стипендій на ІІ півріччя 2020/2021 н.р.

Зокрема, проректор із гуманітарних питань Наталія Ревнюк зазначила, що питання «Про рейтингові показники університету: стан та перспективи» систематично заслуховується на засіданні ректорату, оскільки є важливим для розвитку університету.

Для успішної реалізації участі університету в різноманітних рейтингах та отримання в них високих показників, постійно здійснюється аналіз рейтингових показників університету та розроблено пропозиції щодо їх підвищення у рейтингах «ТОП 200 Україна», консолідованому рейтингу закладів вищої освіти України, Webometrics та Scopus.

Проректор з міжнародних зв’язків та стратегічного розвитку Володимир Миколайко зазначив, що одним із основних напрямів міжнародної діяльності в УДПУ ім. Павла Тичини є входження університету до міжнародних рейтингів, таких як: Рейтинг QS World University Rankings та Multirank. Для того, щоб і надалі залишатися конкурентоспроможним та успішним, університет повинен увійти до міжнародних рейтингів, що забезпечить удосконалення і розвиток закладу.

Рейтинги допоможуть зацікавити більшу кількість студентів, зокрема іноземних, навчатися у нашому закладі.

Про дотримання карантинних обмежень працівниками та здобувачами вищої освіти доповідав інженер з охорони праці та відповідальний по університету за протиепідемічні заходи Віталій Колісник.

За результатами доповіді Віталія Колісника та з метою подальшого забезпечення належного рівня дотримання та виконання нормативних документів Кабінету Міністрів України, Міністерства освіти і науки України, Міністерства охорони здоров’я України, Головного державного санітарного лікаря України, наказів та розпоряджень ректора університету в структурних підрозділах університету прийнято ухвалу про неухильне дотримання вимог Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів під час освітнього процесу в Уманському державному педагогічному університеті імені Павла Тичини.

Пресцентр УДПУ