Активна і цілеспрямована студентська молодь міста зібралась в Уманському державному педагогічному університеті імені Павла Тичини на засідання круглого столу, аби розглянути перспективи розвитку молоді та міста.

Захід з нагоди Дня Незалежності України передбачав обговорення теми «Молодь – майбутнє міста Умань» студентами, депутатами, представниками відділів та служб міської ради. Про найближчі плани та перспективи розвитку міста Умань, особливо ж про важливість залучення молоді до процесу змін говорив присутній на молодіжному форумі міський голова Олександр Цебрій.

Проаналізувати етапи української державності і провести паралелі між минулим та майбутнім допомогла аудиторії кандидат історичних наук, доцент кафедри історії України УДПУ Ольга Скус, розповівши про витоки Незалежності України та відзначивши особливу роль молоді у творенні Української держави.

Надзвичайно зацікавили учасників круглого столу проекти, з якими виступили молоді активісти. Проект «Без бар’єрів» презентувала аспірантка факультету соціальної та психологічної освіти УДПУ Алла Войтовська (вона ж є диспетчером науково-практичного центру соціальної та освітньої інтеграції «Без бар’єрів», що функціонує на базі факультету), проект «Аквапарк в Умані» - студентка УДПУ Наталія Степанова, проект «Підземні ходи Уманщини» студентка УНУС Дарина Журавльова.

Думки молоді були одностайні – головна проблема успіху чи невдачі, за їх міркуваннями, - в нас самих – особливостях менталітету, недостатній обізнаності та слабкій громадянській позиції. Шляхи вирішення – підвищення самосвідомості та відповідальності за власну поведінку.

Даний захід в черговий раз довів, що молодь – рушійна сила розвитку суспільства і величезний потенціал, здатний вершити великі зміни.

Пресцентр УДПУ