11 листопада відбулася пресконференція, на якій були представлені результати реалізованого проєкту «Культурно-рекреаційно-туристична Черкащина: інклюзивно-соціальна 3D-карта» Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини за підтримки Українського культурного фонду та Державного агентства розвитку туризму.

Проєкт відповідає основним напрямам Національної стратегії із створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року.

Проєкт реалізований у партнерстві з Асоціацією інклюзивного реабілітаційно-соціального туризму (виконавчий директор Сергій Каштан), Управлінням праці та соціального захисту населення Уманської міської ради (начальник Галина Кучер), КЗ «Черкаський обласний центр медико-соціальної експертизи ЧОР» (в.о. Наталія Масенко), Клінікою, дружня до молоді Уманської дитячої лікарні (керівник – Влада Швець), Канівською громадською організацією людей з інвалідністю «Відродження» (керівник Наталія Капустян), Національним дендрологічним парком «Софіївка» (директор Іван Косенко), Національним історико-культурним заповідником «Чигирин» (заступник директора Віктор Лазоренко), Уманською організацією УТОС  (керівник Віра Левченко) та Уманською територіальною організацією УТОГ (керівник Олександр Нікітіс).

Без перебільшення проєкт зі створення культурно-рекреаційно-туристичної інклюзивно-соціальної 3D-карти Черкащини є інноваційним та унікальним – створена авторська цифрова технологія у сфері інклюзивного туризму. Проєкт є трендом в епоху цифровізації, що й відповідає Цілям сталого розвитку до 2030 року, та передбачає розвиток нових інформаційних і комунікаційних технологій задля подолання цифрового розриву і має вирішальне значення для забезпечення рівноправного доступу до інформації і знань, а також стимулювання інновацій.

Детальніше на сайті

«Розроблена інклюзивно-соціальна 3D-карта може використовуватися не лише як туристичний маршрут, але й бути дієвим інтерактивним інструментарієм під час освітнього процесу та соціально-психологічної реабілітації, що сприяє задоволенню соціокультурних потреб більш широкої аудиторії», – про що зазначила Наталія Яросніченко, яка спільно з сином брала участь у подорожах.

Учасники заходу одностайно зауважили, що інклюзивно-соціальна 3D-карта з вміщеними чотирма туристичними маршрутами та наявним контентом не мають аналогів як щодо можливостей онлайн-подорожей регіоном, так й інклюзивним підходом до створення безбар’єрного доступу до історико-культурної спадщини Черкащини.

Переглянути проморолик проєкту

Запрошуємо до перегляду сайту: Культурно-рекреаційно-туристична Черкащина: інклюзивно-соціальна 3D-карта (udpu.edu.ua)

Пресцентр УДПУ