В Уманському державному педагогічному університеті імені Павла Тичини на базі новоствореного Науково-методичного центру психологічного та дидактичного супроводу Нової української школи розпочав роботу І Всеукраїнський науково-практичний тренінг «Усунення психолого-педагогічних проблем навчання дітей в умовах НУШ».

Співорганізаторами тренінгу виступили Міністерство освіти і науки України, ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти», Національна академія педагогічних наук України, відділи дидактики і початкової освіти Інституту педагогіки) та Уманський державний педагогічний університет (факультет дошкільної та спеціальної освіти, факультет соціальної та психологічної освіти).

В межах роботи тренінгу ректор університету, професор Олександр Безлюдний підписав угоди про спільну діяльність і партнерство з Інститутом педагогіки НАПН України (відділ початкової освіти) та з видавництвом «Ранок» про взаємну допомогу та співпрацю в галузі освіти у контексті діяльності Науково-методичного центру психологічного і дидактичного супроводу НУШ. Олександр Іванович подякував колегам за активну наукову співпрацю з університетом та методичне забезпечення діяльності центру.

Учасників та гостей тренінгу вітала проректор з гуманітарних питань, кандидат педагогічних наук, доцент Наталія Ревнюк.

Сутність Концепції реалізації державної політики у сфері реформування загальної середньої освіти «Нова українська школа» розкрили гості тренінгу: кандидат педагогічних наук, старший науковий співробітник, завідувачка відділом початкової освіти Інституту педагогіки Національної академії педагогічних наук України Оксана Онопрієнко; кандидат педагогічних наук, старший науковий співробітник відділу початкової освіти Інституту педагогіки Національної академії педагогічних наук України Катерина Пономарьова та керівник департаменту зі зв’язками із громадськістю видавництва «Ранок» Володимир Лелюх.

Гості зазначили, що відкриття Центру в університеті стало черговим кроком забезпечення високого рівня підготовки фахівців для нової української школи та побажали учасникам тренінгу плідної і результативної взаємодії.

Пресцентр УДПУ