26 листопада 2020 року на факультеті мистецтв розпочала свою роботу VІ Міжнародна науково-практична конференція «Молодь, освіта, наука та мистецтво» з нагоди 90-річчя УДПУ імені Павла Тичини.

Співорганізаторами конференції є Інститут педагогічної освіти і освіти дорослих НАПН України імені Івана Зязюна (відділ змісту і технологій педагогічної освіти), Інститут обдарованої дитини НАПН України (відділ діагностики обдарованості), Інститут проблем виховання НАПН України (лабораторія естетичного виховання та мистецької освіти), Об’єднання професійних художників (Ізраїль) та Регіональний науково-творчий центр художньої освіти і майстерності факультету мистецтв УДПУ імені Павла Тичини.

Конференція зібрала широке коло (210 осіб) справжніх фахівців педагогічних та мистецьких закладів з України, Грузії, Німеччини, Ізраїлю, Китаю, Бразилії, Еквадору та Польщі.

З вступним словом до учасників конференції звернулася декан факультету мистецтв УДПУ імені Павла Тичини, кандидат педагогічних наук, доцент Інна Терешко. Вона побажала усім нових творчих і конструктивних ідей, інтелектуального і професійного збагачення, плідної роботи задля подальшого розвитку мистецтва.

Цікаво, на «одному диханні» пройшло двогодинне пленарне засідання, на якому теми доповідачів перегукувалися, а спікери майстерно доповнювали один одного. Обговорювалися актуальні питання художньої, музичної (вокальної, хорової) освіти, дистанційного навчання, патріотичного виховання та міжнародних проєктів.

Спікерами були: художник-мультиплікатор, карикатурист Артур Клозе (м. Касель, Німеччина), директор Асоціації підтримки Німецького центру сучасного мистецтва Надін Клозе (м. Хофгайсмар, Німеччина), завідувач кафедри культурології Відокремленого підрозділу «Миколаївська філія Київського національного університету культури і мистецтв», доктор педагогічних наук, доцент Віктор Мозговий (м. Миколаїв, Україна), доктор педагогічних наук, професор, завідувач кафедри теоретичних дисциплін і професійної освіти Київської академії декоративно-прикладного мистецтва і дизайну імені Михайла Бойчука Володимир Тименко (м. Київ, Україна), вчитель музики Тао Жуй (м. Нанкін, КНР), професор Київського національного університету культури і мистецтв, художній керівник Заслуженого народного ансамблю пісні і танцю України «Дарничанка», заслужений працівник культури України Петро Андрійчук (м. Київ, Україна), завідувач кафедри образотворчого мистецтва та дизайну Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка, кандидат педагогічних наук, доцент Тетяна Стрітьєвич (м. Кропивницький, Україна).

Після пленарного засідання розпочали роботу дискусійні платформи («Хореографічне мистецтво у культурно-освітньому просторі України», «Образотворче мистецтво в Новій українській школі» та «Музична освіта ХХІ століття: моделі і вектори розвитку») до роботи яких долучилися учасники з КНР та Еквадору.

Цікаві теми для обговорення запропонували кандидат педагогічних наук, доцент кафедри інструментального виконавства Анатолій Коваленко та кандидат педагогічних наук, доцент кафедри музикознавства та вокально-хорового мистецтва Владислав Гусак.

27 листопада конференція продовжить роботу зокрема: на дискусійній платформі «Мистецька освіта без обмежень: реалії та перспективи та проходитиме перший всеукраїнський науково-практичний семінар «Вдосконалення освітніх програм з хореографії: практичні аспекти».

Організаційний комітет VІ Міжнародної науково-практичної конференції «Молодь, освіта, наука та мистецтво» висловлює щиру вдячність учасникам конференції за плідну та конструктивну діяльність та запрошує до подальшої співпраці!

Пресцентр УДПУ