У День української писемності та мови факультет української філології (декан – доктор педагогічних наук, професор Валентина Коваль) приймав представників дружньої університетської родини з усіх факультетів та Інституту, які зібралися на Всеукраїнський диктант загальнонаціональної єдності.

Участь у написанні взяли проректор із гуманітарних питань Наталія Ревнюк, декани факультетів та їхні заступники, завідувачі кафедр, викладачі, аспіранти і, звичайно, здобувачі вищої освіти – магістранти та студенти університету. Усі вони уважно прислухалися до звучання кожного слова, старанно і відповідально виписували букви, згадували правила написання слів і вживання розділових знаків.

Радіодиктант - не просто засіб перевірити власну грамотність, а насамперед масштабний національний флешмоб.

Написанням диктанту всі присутні засвідчити свою приналежність до українського роду, свою любов і повагу до рідного слова. Своя автентична, мелодійна, співуча мова - це найдорожчий скарб, переданий нам, українцям, сотнями попередніх поколінь, виплеканий у давньому переказі, у народній пісні, у влучній приказці. Мова формує і визначає свідомість, творить людину, культуру, історію

Пресцентр УДПУ