Нещодавно студенти та викладачі Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини переглянули короткометражну художньо-документальну стрічку «Дякую». Кінофільм був презентований у 8 вищих закладах вищої освіти по всій території України, зокрема і в нашому університеті. Цей захід відбувся завдяки тому, що наша студентка Олександра Смілянець є членом Студентської ради при Міністерстві інформаційної політики України, яке виступило ініціатором проведення такої акції з метою консолідації українського студентства любов’ю до своєї країни, яка є центром Європи.

Короткометражну стрічку «Дякую» знято на державне замовлення задля популяризації України у світі. Очима японського туриста глядач бачить нашу країну як цікаву, гостинну, самобутню державу із мальовничими пейзажами та багатою історією. Фільм допомагає по-новому відкрити для себе красу рідного краю і подивитись на Україну іншими очима.

Кіноробота вже отримала перемогу на щомісячному міжнародному фестивалі Short to the point (Румунія) у номінації «Найкращий монтаж» та зайняла друге місце на 11-му Міжнародному фестивалі туристичних фільмів Tourfilm Riga 2018 у Ризі (Латвія) в номінації «Туристичний напрямок - Регіон».

Дякуємо організаторам кіноперегляду (Сергію Куценку, Анні Шауренко, декану історичного факультету Анатолію Карасевичу) та усім, хто завітав на захід.

Пресцентр УДПУ