17 листопада є чи не найгучнішою датою осені, коли у вишах світу відзначають Міжнародний день студента. Актова зала нового корпусу нашого університету теж зібрала студентів, професорсько-викладацький склад, співробітників і всіх, хто хотів відчути атмосферу справжнього свята. Студентство УДПУ за традицією відзначало своє свято проведенням гала-концерту за участю тих, хто став носити цей титул нинішнього року - першокурсників.


До проведення святкового концерту долучився кожен факультет. Студенти І курсу намагалися потішити дотепним гумором, продемонстрували глядачам вокальні та хореографічні таланти, інші творчі здібності.



Чимало цікавих виступів було присвячено саме студентському життю. Постановка «Як казкові герої до університету поступали» факультету початкової освіти нагадала кожному спудею час, коли він був абітурієнтом і намагався визначитися, в якому закладі здобуватиме вищу освіту.




Зачарували своїми голосами присутніх у глядацькій залі вокалісти. Ліричні та запальні пісні українських і зарубіжних виконавців звучали у виконанні студентів фізико-математичного (Юлія Орлик), мистецько-педагогічного (дует «Лабела Віта»), технолого-педагогічного (сестри Кітрар) факультетів та факультету іноземної філології (Оксана Сидоренко).



Справжні таланти продемонстрували хлопці факультету фізичного виховання, показавши тендітність «лебедів», а також спритність, силу та вправність під час виконання атлетичних вправ. Хіба міг хтось залишитися байдужим від споглядання такого видовища?!




Студенти історичного факультету перенесли всіх присутніх у часи, віддалені від нас трьома сотнями років. Їхня напівфантастична постановка «Історичні розкопки через 300 років» яскраво продемонструвала, що не тільки давні єгиптяни можуть бути об‘єктом історичних досліджень, а й розкопки УДПУ в 2314 року допоможуть історикам дізнатись чимало цікавого про унікальну істоту – студента.

Оригінальні, віртуозні хореографічні композиції «Марево», «Струни гітари» та запальний фінальний танець презентував на святі мистецько-педагогічний факультет.



Справжньою окрасою студентського свята стали виступи туркменських студентів. Їхні колоритні танці та спів вже полюбилися українським студентам УДПУ.



Наприкінці святкового концерту із вітальним словом до студентів звернувся проректор з гуманітарих питань Дмитро Балдинюк, який висловив загальне враження від побаченого на сцені: «Талановито! Цікаво! Весело!». Дмитро Іванович передав студентам щирі вітання від ректора університету, професора Наталії Побірченко та побажав яскравих студентських років, успіхів й особистого щастя. Свій виступ проректор завершив патетично: «Студенти УДПУ – найкращі!».



Після вітальних слів голови студентської ради університету Дар‘ї Мєхової факультети нашого закладу були нагороджені почесними грамотами за участь у ярмарку «Кухні народів світу» та конкурсі соціальної реклами. Перемогу в конкурсі соціальних роликів в номінації «Золота маска» здобув економічний факультет.





Гала-концерт вкотре засвідчив, що сучасний український студент – це молода людина, яка не лише прагне оволодіти ґрунтовними фаховими знаннями, а й всебічно обдарована особистість, яка живе повноцінним духовно багатим життям.

Пресцентр УДПУ