Нещодавно студенти факультету соціальної та психологічної освіти Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини взяли участь у V Міжнародному благодійному фестивалі (трієнале) казок «KAZ.KAR», що проходить раз на три роки у м. Львів.

Варто зазначити, що право участі у номінації «Круглий стіл» (наукові дослідження феномену казки) студенти Вікторія Будегай, Ірина Господаренко, Марина Колбасюк,  Офеля Мікаелян та Лілія Прокопчук під керівництвом д. пед. н., проф. каф. психології Інни Осадченко, у супроводі к. пед. н., ст. викл. каф. педагогіки та освітнього менеджменту Мирослави Ткачук, виборювали серед представників Ізраїлю, Чехії, Польщі та інших.

На розсуд публіки та організаторів було представлено психопедагогічний аналіз української народної казки «Івасик-Телесик». Оплесками та гучними оваціями глядачі констатували гідну популяризацію УДПУ імені Павла Тичини шляхом презентації науково-творчої роботи: обґрунтування ідеї та результатів багатовекторного психопедагогічного аналізу казки та інсценізацію-психоаналіз власне казки «Івасик-Телесик».

Окрім того, УДПУ імені Павла Тичини був єдиним закладом вищої освіти, студенти якого, а не лише науковці, представляли свою роботу на Фестивалі.

Для науковців українська народна казка – неоціненний простір для дослідження з позицій сучасного сприйняття, осмислення та різнобічних впливів на формування особистості. Для студентів – джерело психопедагогічної практики, з точки зору арт-терапії, виховних впливів та позитивної психології.

Детальніше читайте на сайті.

Пресцентр УДПУ