В університеті існує гарна традиція – урочисто відзначати початок нового навчального року. Основна увага при цьому прикута до першокурсників, які щойно переступили поріг своєї майбутньої Alma mater.

Ось і цього разу напередодні початку навчального року,  30 серпня відбувся ритуал Посвяти першокурсників у студенти Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини. Щасливі і схвильовані обличчя першокурсників і їхніх батьків, добрі усмішки викладачів та гостей свята, море квітів – така атмосфера супроводжувала Посвяту.

А ще звучали слова щирих побажань та настанов на майбутнє студентське життя, першокурсники отримали Книгу Мудрості та Ключ до Знань, виголосили Присягу першокурсника.

 

 

 

А 1 вересня всі першокурсники разом з керівництвом університету та гостями зібралися в міському Будинку культури, щоб урочисто відзначити День знань.

Святково прикрашена сцена, на ній Прапор і Штандарт університету. Кожен присутній отримує святковий номер університетської газети «Педагогічні вісті».

У дружньому пориві підіймаються першокурсники, коли зазвучав у виконанні студентського хору Гімн університету – тепер це їхній гімн, гімн Alma mater.

 

 

Звучить Гімн університету

 

У вступному слові ректор університету, доктор педагогічних наук, член-кореспондент АПН України, Заслужений працівник освіти України, професор Михайло Тадейович Мартинюк представляє гостей свята – міського голову, кандидата історичних наук, доцента, Лауреата державної премії в галузі архітектури та містобудування Юрія Івановича Бодрова та директора славнозвісної «Софіївки», доктора біологічних наук, члена-кореспондента НАН України, Заслуженого працівника культури України, професора, Лауреата державної премії в галузі архітектури та містобудування Івана Семеновича  Косенка. Розповідаючи про університет, його минуле й сьогодення, ректор знайомить першокурсників з керівним складом  – проректорами, директорами інститутів, деканами, лідерами профспілки та студентського самоврядування.

 

Вітальне слово ректора

Звучать слова вітання та щирих настанов першокурсникам – від гостей Ю.І.Бодрова, І.С.Косенка, заступника голови профкому по роботі зі студентами М.І.Гагаріна, голови студентської ради університету С.Л.Рубана.

На завершення зустрічі першокурсники з великим зацікавленням переглянули фільм «Шлях до успіху» про наш університет.

 

У президії свята