Наступив той довгоочікуваний момент, коли ще вчорашні абітурієнти, а вже сьогодні студенти, вступають у вирій насиченого університетського життя. Ми горді з того, що набрали гідне поповнення першокурсників – і в останній день літа відбулась урочиста Посвята їх у студенти нашого університету.

Першокурсників, батьків, почесних гостей вітав весь професорсько-викладацький колектив та ректорат університету, на чолі з ректором – професором, доктором педагогічних наук, Заслуженим працівником освіти України Олександром Безлюдним.Він запевнив студентів, що саме в нашому університеті вони отримають якісну освіту, яскраве і цікаве студентське життя, найкращі умови навчання і проживання. Також висловив щиру подяку, що обрали Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини – центр духовності, науки та культури в регіоні.

Урочистості відвідали високоповажні гості – заступник міського голови, секретар виконавчого комітету Уманської міської ради Любов Плотнікова, делегація з партнерських навчальних закладів Республіки Польща – з Інституту Європейської культури в м. Гнєзно Познанського університету імені Адама Міцкевича, кандидат історичних наук, співробітник Катажина Єндращик; з Державної вищої школи професійної освіти імені Яна Амоса Коменського в м. Лєшно – доктор, доцент, директор Інституту економіки та управління простором Пшемислав Барткєвіч, магістр, заступник директора Інституту економіки та управління простором Пьотр Урбаняк, випускник нашого університету, уповноважений представник Державної вищої школи Костянтин Мазур, начальник відділу справах сім'ї та молоді Уманської міської ради Наталія Вдовиченко.

На знак зв’язку поколінь і збереження традицій першокурсникам було урочисто передано символічні Студентський квиток та Ключ.

Всі учасники урочистого дійства мали змогу переконатися, що у нас навчаються розумні, вродливі, талановиті та творчі студенти, інтелектуальна еліта – гордість і надія нашої держави. Урочистою ходою перед першокурсниками пройшли кращі з кращих – відмінники навчання, переможці змагань, олімпіад, дипломанти конкурсів, науковці, студентські лідери.

Дорогі першокурсники! Бажаємо вам бути завжди наполегливими і впевненими у своїх силах, твердо крокувати дорогою знань, адже вона цікава і по-справжньому нескінченна!

Пресцентр УДПУ