2013 рік в житті нашого університету є рекордним за багатьма показниками. Важливо, що він вирізняється ще й вагомими науковими досягненнями співробітників. Вже сьогодні можна говорити про значне підвищення науково-педагічного потенціалу колективу, зокрема, про захисти дисертацій на здобуття наукових ступенів доктора наук та кандидата наук зі спеціальностей, які є найбільш затребуваними в УДПУ.


Саме тому на засіданні вченої ради університету (на продовження започаткованої гарної традиції по вшануванню наукових здобутків колег) було проведено Урочисту академію. На початку церемонії нагородження піднесеність у залі створив веселий гімн Гаудеамус у виконанні студентського хору.



Ректор університету, доктор педагогічних наук, професор, член-кореспондент НАПН України Наталія Побірченко щиро вітала колег з їх особистими досягненнями, дякувала за наполегливість у професійному зростанні. Наталія Семенівна вручила дипломи, вітальні адреси та квіти колегам, які нещодавно захистили дисертації.

На початку вітання приймав перший проректор, доцент, завідувач кафедри англійської мови, член-кореспондент Академії педагогічних і соціальних наук (м. Москва), кандидат педагогічних наук Олександр Безлюдний, якому згідно рішення Атестаційної колегії Міністерства освіти та науки України присуджено науковий ступінь доктора педагогічних наук із спеціальності «Загальна педагогіка та історія педагогіки» (науковий консультант дисертаційного дослідження - ректор університету Наталія Побірченко). Рішенням Атестаційної колегії Міністерства освіти та науки України також присуджено науковий ступінь доктора педагогічних наук зі спеціальності «Теорія навчання» завідуючій Польсько-української науково-дослідної лабораторії дидактики імені Яна Амоса Коменського Інні Осадченко (науковий консультант - доктор педагогічних наук, професор, член-кореспондент НАПН України Олена Пометун). А днями відбувся успішних захист дисертації декана історичного факультету, доцента Тетяни Кузнець на здобуття наукового ступеня доктора історичних наук зі спеціальності «Історія України» (науковий консультант - доктор історичних наук, професор Алла Киридон). Приймаючи дипломи та щирі привітання, доктори наук висловили вдячність за створення сприятливих умов в університеті для заняття наукою.




Останнім часом відбулося також поповнення числа доцентів нашого університету. Вчене звання доцента кафедри фізики і астрономії та методики їх викладання присвоєно Марині Декарчук. Вітання з успішним захистом дисертації на здобуття наукового ступеня кандидата географічних наук приймала викладач кафедри географії та методики її навчання Ірина Козинська (науковий керівник - доктор географічних наук, професор Григорій Дениско). Нинішнього місяця захистила дисертацію на здобуття наукового ступеня кандидата наук з фізичного виховання та спорту Галина Гончар (науковий керівник - директор ІСЕО, декан факультету фізичного виховання, доцент Галина Безверхня).




На Урочистій академії звучали слова сердечної вдячності докторам та кандидатам наук за невтомний пошук, сумлінну працю, за великий педагогічний талант та побажання не зупинятися на досягнутому, натхнення, відчуття повноти і неповторності життя, здоров’я, невичерпних творчих сил, наукового оптимізму. Зібрання закінчилося словами: «До нових звершень!» Тож нехай вони й надалі будуть вагомими і збагачують педагогічну науку!

Пресцентр УДПУ