Урочисте вшанування наукових здобутків талановитих та обдарованих науковців УДПУ уже стало доброю традицією. Відбувається це в університеті щоразу урочисто й піднесено. Під позивні фанфари на сцену виходить студентський хор у мантіях. Звучить гімн.

Відкриваючи урочисте засідання, ректор УДПУ, професор Наталія Побірченко відзначила: «Травень 2014 року по вій Україні сповнений урочистих заходів у рамках VIII Всеукраїнського фестивалю науки. Нещодавно звучали і в нашому університеті фанфари на честь професійного свята науковців, а сьогодні в нас знову є гарна нагода привітати колег, зусиллями яких здійснюється підготовка висококваліфікованих кадрів, забезпечується наукове та міжнародне співробітництво, створюється імідж закладу. Маю честь і велике задоволення сказати, що дні науки в університеті продовжуються! А систематичне проведення Урочистих Академій впродовж навчального року підтверджує саме те, що займатись наукою в УДПУ не припиняють ніколи».



Проректор з наукової роботи Олена Ярошинська виголосила імена колег, котрі в результаті наукових пошуків успішно захистили дисертації на здобуття наукового ступеня доктора наук. Їхні наукові здобутки на сьогодні підтверджені рішенням Атестаційної колегії. Наукова діяльність цих людей є символом відданості Науці. Дипломи доктора педагогічних наук отримали: проректор з науково-педагогічної роботи університету Тетяна Кочубей; доцент кафедри соціальної педагогіки, соціальної роботи та історії педагогіки, вчений секретар спеціалізованої вченої ради університету Наталія Коляда; доцент кафедри теорії та методики навчання технологій Андрій Терещук; завідувач Лабораторії педагогічної компаративістики Регіонального центру навчання іноземних мов, доктор педагогічних наук, професор Оксана Заболотна. Також Оксана Адольфівна нагороджена грамотою Черкаської обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України. Диплом кандидата наук отримала завідувача відділу кар’єрного росту та профорієнтаційної роботи Світлана Цимбал-Слатвінська.




Щиро привітали учасники Урочистої Академії науковців університету із захистом дисертації на здобуття наукового ступеня кандидата педагогічних наук: викладача кафедри економіки підприємства, фінансів, обліку та аудиту Олену Ткаченко (науковий керівник – доктор економічних наук, професор Анатолій Музиченко), викладача кафедри соціальної педагогіки, соціальної роботи та історії педагогіки Світлану Роєнко (науковий керівник – доктор педагогічних наук, професор, член-кореспондент НАПН України Наталія Побірченко), викладача кафедри фізики і астрономії та методики їх викладання Лілію Крутченко (науковий керівник – доктор педагогічних наук, доцент Андрій Терещук). Із захистом дисертації на здобуття наукового ступеня кандидата біологічних наук привітали Галину Дрозденко (науковий керівник – доктор біологічних наук, професор, заступник директора з наукової роботи Інституту фізіології рослин і генетики НАН України Сергій Коць).

За багаторічну плідну працю та з нагоди Дня науки Почесними грамотами Черкаської обласної державної адміністрації нагороджено доктора історичних наук, професора, декана історичного факультету Тетяну Кузнець, доктора історичних наук, доцента кафедри всесвітньої історії та правознавства Зінаїду Священко, доктора педагогічних наук, доцента кафедри теорії та методики навчання технологій Андрія Терещука, кандидата педагогічних наук, доцента кафедри музичного мистецтва Зою Сироту.


Почесні грамоти Уманської міської ради за значні наукові досягнення, внесок у розвиток теорії і методики наукових досліджень, зміцнення наукового потенціалу Умані, багаторічну плідну працю та з нагоди Дня науки вручено викладачам університету – кандидату економічних наук, доценту кафедри економіки підприємства, фінансів, обліку і аудиту Людмилі Чвертко та завідувачу відділу по роботі з іноземними студентами Надії Ремезовській.

Почесну нагороду отримала і студентка-магістрантка факультету соціальної та психологічної освіти Марія Краєва, котра напередодні виборола чергову перемогу у Всеукраїнському конкурсі студентської молоді «Україна – Німеччина: міжкультурний діалог» (Організаторами конкурсу виступали Центр німецької культури «Відерштраль» за підтримки Посольства Німеччини в Україні, Гете-Інституту в Україні та Міністерства освіти і науки України. Фінансову підтримку конкурсу надав Федеральний уряд Німеччини. Після ретельного відбору конкурсних робіт, журі визначило переможців за різними номінаціями. Марія стала переможницею у номінації «Література та мова»). Висловлено вдячність за підтримку та допомогу її науковим керівникам – доктору педагогічних наук, професору Оксані Заболотній та кандидату педагогічних наук, доценту Оксані Кравченко.

На Урочистій академії було започатковано нову традицію – відзначення переможців університетського конкурсу на кращий веб-сайт. Нині на веб-порталі Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини функціонує близько 50 суб-сайтів, що презентують різні структурні підрозділи університету. Робота розробників, адміністраторів сайтів, відповідальних за їх контент у 2013-2014 рр. принесла гарні плоди. Наші сайти стали невід’ємною частиною освітнього простору університету, Черкащини та України. За результатами Webometrics серед усіх вузів України ми посіли 41 позицію, піднявшись у рейтингу всього лише за останній рік майже на 100 позицій.

Проректор з гуманітарних питань, кандидат педагогічних наук, доцент Дмитро Балдинюк детально розповів про роботу журі над аналізом суб-сайтів університету та оголосив рішення про відзначення переможців, які визначались відповідно до розроблених критеріїв у таких номінаціях: «Кращий веб-сайт структурного підрозділу», «Кращий веб-сайт факультету», «Кращий студентський веб-сайт». Було вручено подяки адміністраторам головного сайту університету – Володимиру Чорноволу та Володимиру Понедільчуку. У номінації «Кращий веб-сайт структурного підрозділу» сертифікат на грошову винагороду за зайняте перше місце отримали розробники сайту Наукової бібліотеки. Сертифікатом на грошову винагороду за зайняте друге місце нагороджено розробників сайту Наукового порталу. Сертифікат на грошову винагороду за зайняте третє місце отримали розробники сайту відділу по роботі з іноземними студентами.





У номінації «Кращий веб-сайт факультету» нагороджені розробники сайту факультету соціальної та психологічної освіти за зайняте перше місце, мистецько-педагогічного факультету – за зайняте друге місце, економічного факультету – за зайняте третє місце. У номінації «Кращий студентський веб-сайт» переможцями стали розробники студентського порталу мистецько-педагогічного факультету, друге місце зайняли розробники сайту студентської соціально-психологічної служби, третє місце у цій номінації дісталося розробникам сайту студентського порталу УДПУ. Всі вони отримали дипломи та сертифікати на грошову винагороду.

Зичимо усім натхнення, оптимізму, відповідати високому званню переможців і надалі намагатися робити сайти цікавими та презентабельними!

Детальний фоторепортаж про подію можете переглянути тут.


Пресцентр УДПУ