Продуктивна командна співпраця – це завжди особливо актуально. Гарні і похвальні результати, ефективність і користь спільних дій дуже важливі для всіх учасників співробітництва. Такої думки дотримуються на факультетах соціальної та психологічної освіти та фізико-математичному, тому об’єднали зусилля для покращення пізнавального дозвілля своїх студентів в університеті.


Впродовж вересня та жовтня студенти факультету соціальної та психологічної освіти отримали унікальну можливість відвідати університетський НВЦ «Планетарій», де працівники фізико-математичного факультету провели їм захоплюючу екскурсію по всьому Всесвіту. Учасниками такої своєрідної космічної подорожі стали не лише студенти стаціонарної, але й заочної форми навчання.

Також зовсім нещодавно до цікавої подорожі у космічні простори приєдналися вихованці Уманського дитячого притулку віком від 6 до 16 років. До пізнавальних екскурсій дітей, позбавлених батьківського піклування залучили старші друзі – волонтери Студентської соціально-психологічної служби. Акція відбулася у рамках соціальних та благодійний ініціатив НВЦ «Планетарій». Дітки захоплено розглядали чарівний Всесвіт, який зі всією своєю таємничою красою майже знаходився в їхніх руках. Такими багатоманітними та незвичайними були відчуття юних екскурсантів. Захвату дітей не було меж!

За роки свого існування у НВЦ «Планетарій» побувало понад 14 тисяч відвідувачів, що засвідчує потужні можливості багатофункціонального використання даного центру. Адже навчально-виховний центр «Планетарій» функціонує як центр проведення різноманітних навчально-виховних заходів на фізико-математичному факультеті та університеті, є експериментальним майданчиком для здійснення наукових апробацій авторських розробок у галузі методики навчання астрономії, фізики й інформатики з 2004 року.

У Планетарії як науково-освітній установі проводяться аудіо-візуальні лекції з астрономії і суміжних наук, демонструють зоряне небо, виконують прості астрономічні спостереження. Демонстрації в планетарії з навчальною метою мають низку переваг у порівнянні з показом студентам та учням справжнього зоряного неба: моделювання спостережень не залежить від погодних умов і часу; є можливість демонструвати вигляд зоряного неба на різних географічних широтах, «прискорювати час» під час демонстрацій добового обертання небесної сфери, рухів планет, Сонця; моделювати різноманітні поточні астрономічні явища, відзначені, наприклад, в Астрономічному календарі; можна легко визначати координати небесних світил.

Приємно усвідомлювати, що наш університет зі своїм НВЦ «Планетарій» має унікальну можливість дарувати радісні моменти, знайомити із цікавим, прекрасним та загадковим.

Пресцентр УДПУ