Завдячуючи чіткій і злагодженій роботі усіх структурних підрозділів університету викладачі та студенти факультету мистецтв Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини можуть брати участь у різноманітних міжнародних програмах, фондах, літніх школах (таборах), які передбачають стажування та відкривають перспективи одержати паралельну (подвійну) освіту за кордоном.

Студенти спеціальності 014. Середня освіта (Образотворче мистецтво) щороку успішно проходять стажування в Академії імені Яна Длугоша, Інституті мистецтв при кафедрі малярства (м. Ченстохов, Республіка Польща). Навчаючись за кордоном, молодь отримує ґрунтовні фахові знання, додаткові знання з суміжних галузей, розширює світогляд в області європейської культури, набуває професійного досвіду, удосконалює польську та англійські мови.

Закордонні можливості стажування, а також проходження практики продовжуються і у літній (канікулярний) період. Викладач кафедри хореографії та художньої культури Людмила Гекалюк впродовж 15 років працює в Міжнародному дитячому центрі «Veli Joze» (Хорватія). Студенти спеціальності 014. Середня освіта. Хореографія беруть активну участь у хореографічних шоу в Китаї, Туреччині, Єгипті, Італії, Греції.

Факультет мистецтв запрошує студентську молодь приєднатися до європейського освітньо-культурного товариства разом з ними!

Пресцентр УДПУ