Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини гідно представив Україну на міжнародній конференції в Білорусії  та виступив її співорганізатором.

13–15 березня 2019 року д. пед. н., проф. Інна Осадченко  брала участь у XII Міжнародній науково-практичній конференції «ТехноОБРАЗ’2019: Університет ХХІ століття і його роль у неперервній освіті регіонів», що відбулася на базі Гродненського державного університету імені Янки Купали (Республіка Білорусь). Представники України, Білорусії, Польщі, Литви, Казахстану, Росії, Чехії визначали роль університетів у неперервній освіті регіонів, презентували модернізаційні аспекти своїх ЗВО, виокремлюючи найсучасніші досягнення.

Закордонних колег неабияк зацікавив спектр освітньо-наукових заходів УДПУ імені Павла Тичини, досягнення викладачів та студентів. Зарубіжні колеги констатували, що досвід  щодо створення естетично осучаснених аудиторій та лабораторій має бути застосований у масовій практиці.

Окрім виступу на  конференції, професор Інна Осадченко провела науково-практичний тренінг «Збереження емоційної стабільності у конфліктних ситуаціях». На виконання умов співпраці, визначених Угодою між УДПУ імені Павла Тичини та Гродненським інститутом розвитку освіти, Інна Іванівна у рамках Міжнародної програми академічної мобільності «Запрошений професор» та участі у стажуванні «Освітній кластер як регіональна інноваційна стратегія» прочитала лекції і провела тренінги для слухачів курсів підвищення кваліфікації цієї освітньої установи.

 За активну реалізацію угоди про співпрацю між  навчальними закладами керівництвомГрІРО(ректор – к. пед. н., доц. С. Сєргейко, декан – к. пед. н., доц. Л.Тарантей) вручено подяку ректорові УДПУ імені Павла Тичини – д. пед. н., проф. Олександру Безлюдному.

Нині на затвердженні  перебуває угода про співпрацю між нашим університетом та білоруським закладом освіти «Гродненський державний університет імені Янки Купали» (ректор – к. істор. н., доц. І.Кітурко).

Сподіваємося на продовження співпраці та чекаємо зарубіжних колег на наукових конференціях!

Пресцентр УДПУ