29 березня о 20:30 люди по всьому світу вимкнули світло на одну годину - Годину Землі. Година Землі - це шанс дати людям право голосу за вирішення майбутнього Планети, а також можливість спільного об’єднання зусиль для сталого розвитку та збереження навколишньої природи заради наших дітей та онуків, заради майбутнього! Година Землі не вичерпується однією одиницею часового виміру - це прості щоденні дії: виключати за собою світло і воду, переробляти папір, їздити на велосипеді та багато чого іншого!

З ініціативи співробітників науково-дослідної лабораторії УДПУ «Екологія і освіта» у період з 27 по 29 березня проведено ряд заходів, котрі приурочувались Годині Землі. З ініціативи професора Світлани Совгіри та аспіранта Марини Кугай організовано та проведено майстер-клас із виготовлення паперових ліхтариків, які потім були розвішані у приміщенні головного корпусу університету. Головна мета цього заходу - проведення агітаційної та пропагандистської природоохоронної роботи та екологічного виховання студентів, побажаннями зберігати електроенергію, папір, воду, навколишню природу.








Ввечері 29 березня до цієї акції, яка пройшла на території нового корпусу університету, приєдналися викладачі та студенти природничо-географічного факультету, вчителі, батьки та учні загальноосвітньої школи №3 міста Умань. До акції долучився доцент Ігор Ткаченко, який запропонував учасникам огляд зіркового неба з допомогою телескопа, за що організатори заходу щиро вдячні. Під час заходу відбувся невеликий концерт за участю студентів та учнів. На завершення Години Землі у нічне небо були запущені вогняні ліхтарики.







Довідково.
Година Землі була започаткована у м. Сідней (Австралія) в 2007 році, вже через рік ця подія стала світовою екологічною ініціативою, до якої долучилося більше 100 мільйонів людей у 35 країнах світу. В 2009 році Україна разом зі 126 іншими країнами світу також долучилася до всесвітньої акції Година Землі. минулого року Година Землі стала безпрецедентним успіхом - акцію підтримали 152 країни світу, 7000 міст, з яких 40 - в Україні.

Пресцентр УДПУ