Команда студентів історичного факультету УДПУ взяла участь у VI Всеукраїнському турнірі з історії, який пройшов наприкінці минулого тижня в стінах Київського університету імені Бориса Грінченка.

Традиційно учасників команд радо вітали на Історико-філософському факультеті цього університету. Головною особливістю цьогорічного студентського турніру стала надзвичайно велика кількість команд – 44. Вони були поділені на дві ліги: у першій, «професійній», виступало 28 команд студентів, які обрали для навчання історичний фах; у другій, «шанувальників історії» або «любительській», було зібрано 14 команд, які представляли українські ВНЗ економічного, технічного, правового та інших напрямів підготовки.

Команда історичного факультету УДПУ у складі Дмитра Безверхнього, Вероніки Бойцун, Наталії Вершигори та Дарї Рябоконь  виступила достойно, і після річної перерви повернулася до когорти найсильніших команд України. У складних, напружених, а інколи й нервових, але разом із тим надзвичайно цікавих іграх, наша команда виборола ІІІ місце. Поруч з нашою командою на п’єдестал піднімалися команди Запорізького національного університету, Київського університету імені Бориса Грінченка, Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Львівського національного університету імені Івана Франка, Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого, Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя, Херсонського державного університету, Чернігівського національного університету «Чернігівський колегіум» імені Т. Г. Шевченка та ін.

Тренерами-наставниками бронзових призерів VI Всеукраїнського студентського турніру були професори кафедри всесвітньої історії та методик навчання Ірина Кривошея та Ігор Кривошея. Окрема подяка студентці історичного факультету Олесі Караман, яка допомагала команді у підготовці до турніру.

Таким чином, можемо стверджувати, що уманські студенти-історики підтвердили свій високий рівень підготовки. З шести турнірів уманці п’ять разів піднімалися на п’єдестал. І місце у запеклій фінальній грі виграла команда Харківського національного університету імені Василя Каразіна, яка перемогла команди Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка та Харківського національного педагогічного університету імені Г. С. Сковороди.

Вітаємо студентів-призерів та їх наставників із перемогою на Всеукраїнському турнірі і бажаємо подальших успіхів!

Пресцентр УДПУ