У межах реалізації угод про співпрацю із закордонними партнерами професори Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини Ірина Демченко та Інна Осадченко з робочими візитами відвідали три заклади освіти у Литві та Білорусії.

Так, у Литві (Тракайський центр навчання дорослих та Публічний інститут «Тракайський центр просвіти») було проведено спільні тренінги, круглий стіл на тему «Перспективи наукової співпраці: Тракай – Умань», на яких обговорено проблеми підготовки та перепідготовки  учителів, головні аспекти роботи із людьми з особливими освітніми потребами та людьми третього віку. З метою вивчення литовського досвіду відвідано інноваційні кабінети інклюзивної освіти тощо. Уперше проведено наукову дискусію у формі екскурсії.

У Білорусії участь наших представників була окреслена кількаденними урочистостями з нагоди 75-річчя партнерського ДЗО «Гродненський обласний інститут розвитку освіти»: виступами на пленарному засіданні Міжнародної науково-практичної конференції «Формування педагога майбутнього: від компетентності до самореалізації»; майстер-класами «Паперопластика як терапевтичний засіб» (професор Ірина Демченко) та «Розвиток літературних здібностей: експрес-методика написання казок» (професор Інна Осадченко); завершенням очно-дистанційної форми стажування тощо.

За дорученням ректора УДПУ імені Павла Тичини, професора Олександра Безлюдного привітали колектив партнерського закладу з ювілеєм та передали подяки.

Під час зустрічей обговорювали перспективні форми реалізації положень угоди про співробітництво.

Пресцентр УДПУ