Традиційно велику увагу Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини надає залученню до навчального процесу провідних науковців України та світу. Так, нещодавно до читання лекцій для студентів природничо-географічного факультету були запрошені професори Кембриджського університету Браян і Маргарет Каллінгем, яких супроводжувала доктор біологічних наук, професор Київського національного університету імені Тараса Шевченка Тетяна Берегова. Зустрічали гостей директор інституту природничо-математичної та технологічної освіти професор Олександр Коберник та декани факультетів.


Зустріч делегації з Кембриджського університету



Для гостей була проведена екскурсія в навчальних та науково-дослідних лабораторіях університету



Для гостей була проведена екскурсія в навчальних та науково-дослідних лабораторіях університету


Під час зустрічі з колективом природничо-географічного факультету відомі науковці прочитали лекцію на тему «Система природничо-наукової підготовки студентів в Кембриджському університеті». Слухачами відкритої лекції були не лише студенти ІІ-V курсів, але й викладачі, аспіранти та докторанти. По закінченню лекції аудиторія слухачів включилась у жваву дискусію, гостям було задано низку цікавих запитань.


Знайомство з аудиторією



Про систему природничо-наукової підготовки студентів в Кембриджському університеті розповідає професор Браян Каллінгем



Зацікавлена аудиторія колективу природничо-географічного факультету


Під великим позитивним враженням залишилися Браян і Маргарет Каллінгем від сучасно оформлених та оснащених науково-дослідних лабораторій університету, зокрема й лабораторії природничо-географічного факультету «Екологія та освіта» (наук. кер. Ганна Гончаренко).

Передаючи шановним гостям сувеніри на згадку, директор інституту Олександр Коберник та декан природничо-географічного факультету Руслан Якимчук висловили слова вдячності і сподівання на подальшу співпрацю.


Подарунок на згадку про Україну



Браян Каллінгем: «Сподіваюся на подальшу плідну співпрацю!»


Пресцентр УДПУ