В умовах глобалізації, посилення конкуренції, мобільності робочої сили, швидких економічних і технологічних змін загострюється проблема підготовки кадрів відповідно до сучасних вимог та викликів на міжнародному та національному ринках праці. Всі роки свого існування наш заклад продовжував втілювати власну стратегію, залишався вірним своєму покликанню – готувати висококваліфікованих фахівців, бути в авангарді розвитку вищої педагогічної освіти.

Протягом 90 років Університет підготував десятки тисяч фахівців для різних галузей міста, області та України в цілому. Якщо у 1945 році Інститут випустив 52 молодих вчителя, то вже через 50 років від річниці його створення тут навчалося 2,5 тисячі студентів; у 1990 році – 3,5 тисячі студентів, а в 1995 році – вже стало 3800. Свій 70-літній ювілей Університет зустрічав разом із 4300 студентів, а через 20 років маємо більше 10 тисяч.

Завдяки натхненій та злагодженій роботі професорсько-викладацького складу, усього колективу, старанному та наполегливому студентству ми зробили впевнені кроки в науці й освіті, підготовці висококваліфікованих фахівців педагогічних, економічних та інженерно-педагогічних спеціальностей.

Випускники Університету працювали і працюють в освіті, мистецькій сфері, на підприємствах, в державній службі. Особливо приємним є той факт, що багато випускників залишилися працювати в місті Умань, своєю працею звеличують і розвивають його. Багато з них в різні роки займали керівні посади Уманської міської ради і теперішні очільники міста Умань також є випускниками Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини.

Під час навчання у студентів формуються не лише професійні якості, але і національна гідність, патріотизм, лідерські та комунікативні навички. Тому багато випускників, крім того, що працюють в освіті, стають відомими громадськими та політичними діячами, ведучими, журналістами, підприємцями, митцями, спортсменами, перекладачами, винахідниками.

Університет гарантує якісну освіту, навчання, стажування та практику за кордоном, активне студентське життя та комфортні умови. Наш випускник є конкурентоспроможним на ринку професій.

Запрошуємо до сучасного, мобільного та успішного закладу вищої освіти, навчатись у якому престижно та цікаво.

Пресцентр УДПУ