Після оприлюднення списків абітурієнтів для зарахування для здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня спеціаліста, магістра – за кошти державного бюджету та бакалавра – за кошти фізичних та юридичних осіб в прес-службі Департаменту освіти і науки Черкаської ОДА повідомили, що вищими навчальними закладами ІІІ-ІУ рівнів акредитації Черкащини виконано державне замовлення за усіма напрямами (спеціальностями), що є свідченням іміджу кожного окремо взятого навчального закладу.

До вищих навчальних закладів області було подано 44 тисячі заяв від абітурієнтів, що майже на 2 тисячі більше в порівнянні з минулим роком. Найбільша кількість заяв, понад 25 тисяч, було подано для здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня бакалавра на 7,3 тисячі місць державного замовлення.

За рейтингом поданих заяв серед лідерів - Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини. Цей факт констатує прес-служба Департаменту освіти і науки Черкаської ОДА. Формування рейтингових списків для здобуття усіх освітньо-кваліфікаційних рівнів молодшого спеціаліста та бакалавра за кошти фізичних та юридичних осіб триває до 18 серпня, спеціаліста, магістра – до дати, визаченої правилами прийому навчального закладу.

Пресцентр УДПУ