Понад 2900 студентів, науково-педагогічних працівників та співробітників університету взяли участь в екологічній акції"Зробимо Україну чистою - 2015". Вона пройшла у рамках загальноміської акції «Чиста Умань – чиста Україна».

Представники нашого навчального закладу провели упорядкування території міста Умань, а саме: парки імені Шевченка та імені Черняховського, 1-3 корпуси університету, агробіостанцію, інші об’єкти. Було прибрано територію адміністративних будівель на площі 18 га, ліквідовано 13 несанкціонованих сміттєзвалищ, висадження понад 1350 дерев, більше сотні кущів, на площі 5 га упорядковано газони і квітники. На агробіостанції сформовано крони дерев на бузковій алеї, посіяно чорнобривці та інші квіткові рослини на ділянці музею «Рослини – символи України», було очищено ділянки від сміття, проведено розбивку доріжок. від нас самих залежить благоустрій рідного міста.


Фізико-математичний факультет



Природничо-географічний факультет



Технолого-педагогічний факультет



Мистецько-педагогічний факультет



Факультет української філології



Історичний факультет



Факультет соціальної та психологічної освіти



Факультет іноземної філології



Наукова бібліотека



Економічний факультет



Факультет дошкільної освіти



Факультет фізичного виховання



Факультет початкової освіти


Бажання жити серед щасливих людей у рідному місті, пишатись його красою, багатою землею із прекрасними краєвидами - мрія кожного уманчанина і в тому числі представників УДПУ. Пам’ятаючи чудове правило: «чисто не там, де прибирають, а там, де не смітять», намагаючись зробити своє житло чистим і затишним, у нашому університеті не забувають, що місто – це такий самий дім.

Пресцентр УДПУ