Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини отримав подяку за участь у конкурсі історій про кращі спільні проєкти (практики співпраці) організацій громадянського суспільства та влади в рамках інформаційної кампанії «Громадянське суспільство та влада – кращі практики співпраці»

На конкурс було подано проєкт «Міжнародний художній симпозіум-пленер осіб з інвалідністю «Мистецтво без обмежень», який було визнано кращим в Черкаській області.

У події взяли участь майже тридцять митців з-поміж осіб з інвалідністю з України (Київ, Харків, Дніпро, Одеса, Львів, Полтава, Запоріжжя, Кременець, Бровари, Рені), Білорусі (Мінськ), Греції (Афіни) та в онлайн-режимі з Франції (Пон-л’Аббе) й Литви (Рига). На пленері відбулися 42 майстер-класи, 21 екскурсія, написано художні полотна, у яких відбито історію, краєвиди й архітектурні надбання міста, а також портрети уманців. За результатами проєкту видано каталог і календар.

Кращим було визнано також проєкт гендерної рівності та соціалізації молодих матерів із дітьми «Без обмежень». Детальніше читайте на сайті.

Довідково: Збірник історій «Громадянське суспільство та влада – кращі практики співпраці» створено, аби показати успішну співпрацю громадського сектору та органів влади, їхні результативні практики комунікації та спільної роботи. Популяризація успішної співпраці – це натхнення до наслідування, внесок у вирішення суспільно значущих проблем в Україні та у розвиток громадянського суспільства, тобто ще один крок на шляху до побудови суспільства свідомих і відповідальних громадян.

З довідником можна ознайомитись за посиланням.

Пресцентр УДПУ