18 - 20 березня у виставковому центрі "КиївЕкспоПлаза" відбулася V Міжнародна виставка "Сучасні заклади освіти - 2014". Організатори виставки - Міністерство освіти і науки України, Національна академія педагогічних наук України та компанія "Виставковий світ".

Виставка стала великим професійним форумом освітніх, наукових та науково-технічних інновацій, ефективним майданчиком для діалогу представників закладів освіти різних країн, компаній-виробників програмних засобів, інструментом популяризації новітніх освітніх методик, інформаційних технологій, спрямованих на формування сучасного рівня національної системи освіти.


У заході взяли участь Голова Комітету Верховної Ради України з питань науки та освіти Лілія Гриневич, в.о. першого заступника Міністра освіти і науки Інна Совсун, Президент Національної академії педагогічних наук України Василь Кремень, представники вітчизняних та закордонних навчальних закладів, освітяни, науковці, студенти.




Під час урочистого нагородження вищих навчальних закладів III-IV рівнів акредитації - переможців рейтингового виставкового конкурсу Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини удостоївся Гран-Прі "Лідер вищої освіти України", а також отримав Сертифікат "Якість наукових публікацій" за показниками міжнародної наукометричної бази даних Scopus та диплом Оргкомітету виставки за презентацію досягнень в інноваційній модернізації національної освіти.


Виставка вражала кількістю учасників та гостинністю її організаторів. Приємно відзначити, що відвідувачі із захопленням відгукувались про експозицію Уманського педуніверситету, науковий та методичний доробок викладачів, художні вироби студентів, а також відмічали змістовність інформації про навчальний заклад.



Майбутні абітурієнти з неприхованою цікавістю переглядали відеофільми про УДПУ, розпитували про напрями підготовки та умови навчання. Міжнародна виставка вкотре довела, що Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини є флагманом сучасної вищої освіти, потужним осередком науки, духовності, культури.


Довідково
На виставці "Сучасні заклади освіти - 2014" свої вагомі досягнення презентували 995 навчальних закладів різних рівнів і форм власності, наукових установ, методичних центрів, органів управління освітою, асоціацій, закордонних освітніх агенцій, видавництв, підприємств та бізнес-структур, що забезпечують засобами навчання галузь освіти.