У контексті реалізації програми роботи «Школи професійного зростання молодого викладача» відбувся дводенний науково-практичний семінар «Виховна робота у вищому навчальному закладі», організований кафедрою педагогіки та освітнього менеджменту та науково-дослідною лабораторією педагогічної компетентності.

Першого дня науковий захід проводився у вигляді прес-конференції за участю заступників деканів з виховної роботи, під час якої учасники мали можливість обговорити сучасні проблемами організації виховної роботи у вищій школі.

Цікавими для слухачів були доповіді: «Про шляхи удосконалення виховної роботи на факультетах/Інституті» проректора з науково-педагогічної роботи університету, доцента кафедри педагогіки та освітнього менеджменту Олени Кірдан; «Викладач як організатор студентського колективу» доктора педагогічних наук, професора, завідувача кафедри педагогіки та освітнього менеджменту Олександра Коберника; «Особливості виховної роботи кураторів у ВНЗ» керівника науково-дослідної лабораторії педагогічної компетентності, доцента Валентини Бойченко.

Другого дня роботи семінару Валентиною Бойченко проведено тренінг «Виховна робота куратора у студентській групі» за участю молодих викладачів-кураторів та магістрантів.

Такі семінари вже стали традиційними у діяльності кафедри педагогіки та освітнього менеджменту та науково-дослідної лабораторії педагогічної компетентності. Вони сприяють удосконаленню професійно-педагогічної компетентності викладачів університету та магістрантів.

Пресцентр УДПУ