Нещодавно в університеті відбувся науково-методичний семінар «Учитель-словесник – новатор методичних ідей», організатором якого виступив Науково-методичний центр «Формування національно-мовної особистості в умовах неперервної освіти». Учасники заходу - викладачі, учителі, магістранти, студенти факультету української філології - обговорили низку аспектів заявленої проблеми.


Із вітальними словами до учасників заходу звернулись директор Центру, професор Лідія Мамчур та декан факультету української філології, професор Валентина Коваль. На важливості вивчення дисциплін мовознавчого та літературознавчого циклів та значимості фахових практик у підготовці майбутніх вчителів-словесників наголосила у своєму виступі Любов Пархета, заступник декана з педагогічної практики.

В рамках роботи семінару відбулась презентація педагогічного досвіду вчителя української мови та літератури Уманської міської гімназії, випускниці університету Валентини Островської, яка стала переможцем міського етапу конкурсу «Учитель року – 2015».

Під час презентації Валентина Іванівна окреслила ключові проблеми, над якими працює, та визначила інноваційні технології, що використовує у власній педагогічній діяльності. Серед цілого ряду новітніх підходів педагог віддає перевагу таким, що сприяють формуванню в учнів уміння розв’язувати проблему, набувати досвіду застосування знань, самостійно здобувати освіту й підвищувати власний освітній рівень.



Підготовлений Валентиною Іванівною майстер-клас «Використання інноваційних технологій на уроках української мови та літератури» ознайомив присутніх із технологіями «Веб квест» і «My test» та різними видами роботи з інтерактивною дошкою на уроках словесності.

Із доповіддю про основні професійні уміння учителя-філолога виступила вчитель вищої категорії Уманської міської гімназії В.М.Молоканова.

Роботу науково-методичного семінару продовжив діалог студентів і вчителів, у ході якого досвідчені педагоги поділилися практичним досвідом щодо вирішення педагогічних ситуацій.

Наприкінці семінару викладачі й студенти подякували запрошеним вчителям, зокрема Островській В.І., за приємну зустріч та можливість почерпнути знання і практичний досвід.


Пресцентр УДПУ