У Нацiональному комплексі «Експоцентр України» ВДНГ(м. Київ) нещодавно пройшов фестиваль освітніх інновацій та сучасних технологій ROBOTICA+ROBOFIRST, під час якого відбувся Національний відбірковий етап на Всесвітню олімпіаду з робототехніки. Це унікальна подія в області новітніх навчальних технологій та освітніх програм, де за право представляти Україну на міжнародному рівні в найпрестижнішій світовій робототехнічній олімпіаді змагалися 57 команд з усієї країни.

Факультет фізики, математики та інформатики УДПУ імені Павла Тичини, цікавлячись STEM освітою, не міг залишитись осторонь такої події. Активну участь у даному заході взяв викладач кафедри інформатики і ІКТ Іван Тягай, якого було запрошено бути суддею у WRO «Старша ліга» та старшим суддею у FLL Explore.

Цьогорічна тема змагань сезону WRO 2021: PowerBots – Майбутнє енергетики! А тема сезону FLL Explore «Винахідники Гри», що присвячена творчості та наполегливості юних винахідників. Фестиваль ROBOTICA+ROBOFIRST ще раз довів, що талановитих дітей в Україні дуже багато, адже цьогорічні проєкти команд вражали своєю інноваційністю та актуальністю!

Пресцентр УДПУ