12-13 жовтня 2015 року на базі Уманського національного університету садівництва проходив Всеукраїнський семінар «Неперервна освіта – фундамент усвідомлення національних цінностей українського народу в умовах глобалізаційних процесів», присвячений питанням національно-патріотичного виховання молоді. Учасником семінару від Уманського державного педагогічного університету була проректор з науково-педагогічної роботи, професор кафедри педагогіки та освітнього менеджменту Олена Кірдан.

Захід відбувся за участю проректорів з науково-педагогічної та виховної роботи, заступників директорів з виховної роботи та членів Об’єднаної ради студентського самоврядування вищих аграрних навчальних закладів.

Проректор Олена Кірдан виступила із доповіддю «Реалізація концепції національно-патріотичного виховання дітей та молоді: досвід Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини». Олена Леонідівна зазначила, що формування національної свідомості та громадсько-політичної активності студентів, прищеплення їм загальнолюдських та загальнокультурних якостей є одним із провідних напрямів виховної роботи в університеті. «В арсеналі діяльності з національно-патріотичного виховання підростаючого покоління є багато засобів і методів впливу. Однак головне – це включення кожного студента в конкретну діяльність щодо творення й примноження багатства і краси своєї Батьківщини», - підкреслила проректор. Олена Леонідівна презентувала численні заходи патріотичного спрямування, які відбуваються в нашому університеті традиційно, та інноваційні форми роботи, що успішно втілюються в життя та набувають все більшої підтримки. Серед таких – діяльність Національно-патріотичного табору для студентської молоді університету «Дія», який успішно розпочав 3-ю зміну. Змістовна доповідь Олени Кірдан доповнювалася цікавою електронною презентацією, яка наочно проілюструвала присутнім активну та системну роботу колективу університету в напрямку виховання у студентської молоді поваги та любові до Батьківщини, відданості, готовності її захищати, збагачувати національні надбання особистою працею.

Пресцентр УДПУ