10-11 листопада у Міжнародному виставковому центрі (м. Київ) відбувся екологічний форум «Поводження з відходами в Україні: законодавство, економіка, технології» з проблем утилізації та переробки відходів. Участь у всіх заходах форуму взяли екологи кафедри хімії, екології та методика їх навчання (професор Світлана Совгіра, аспірант Наталія Душечкіна).

Учасників форуму вітали в.о. Міністра екології та природних ресурсів України Сергій Курикін, заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи Олег Недава, старший Програми розвитку ООН в Україні Сергій Волков, голова Всеукраїнської екологічної ліги, голова Національної екологічної ради України Тетяна Тимочко, представники центральних і регіональних зацікавлених організацій.

Під час форуму піднімалися й обговорювались такі проблеми: реформування системи поводження з відходами в умовах децентралізації влади в Україні; особливості поводження з медичними та фармацевтичними відходами в Україні; запровадження комбінованої організаційно-економічної системи у сфері поводження з відходами кінцевого споживання продукції; законодавче врегулювання перероблення твердих побутових відходів в Україні та багато інших питань.

Крім того учасники форуму мали можливість відвідати тематичні виставки: «Комунтех», «Енергоефективність. Відновлювана енергетика», «Екологія підприємства».

Пресцентр УДПУ