Актори студентського театру драми і комедії (режисер Наталія Алексеєва), викладачі та співробітники Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини – учасники зйомок історичної драми «Чорний ворон» – сьогодні відвідали прем’єрний кінопоказ.

Стрічку знято за мотивами однойменного роману Василя Шкляра «Чорний ворон». Вона відтворює одну зі сторінок української історії: боротьбу українських повстанців проти радянської влади у 1920-х роках. У центрі сюжету історія життя та кохання Івана на прізвисько Ворон, який став учасником повстанського руху часів Холодноярської республіки. Головний герой свідомо жертвує сім’єю і починає боротьбу за майбутнє українців і власної родини.

За час роботи над проєктом творча група вирушала в кілька експедицій Україною. Знімали в мисливському палаці графа Шувалова (Тальне), Національному історико-етнографічному заповіднику «Переяслав». Старовинну залізничну станцію знімали в Поташі (Маньківський район, Черкаська область). Саме в зйомках сцен на залізничній станції взяли участь наші актори і з нетерпінням чекали прем’єри.

Робота з професійними режисерами, зустрічі та спілкування із відомими кіноакторами, професійний грим, антикварні костюми надовго залишаться в їхній пам’яті.

Пресцентр УДПУ