У рамках святкування Дня міста в Умані на території Василіанського монастиря пройшов фестиваль середньовічної культури та історичних боїв. У заході, організованому ДІАЗ «Стара Умань», взяли участь клуби «Лихолісся» (м. Умань), «Сталевий хрест» (м. Київ), «Ранкова зірка» (м. Первомайськ), «Вулик» (м. Знаменка) та «Спарта» (м. Кіровоград). Історичні бої відтворювали понад 15 учасників з усієї України. Серед чоловіків змагання проводилось у 2 номінаціях – «один на один» та «три на три».

На ристалищі виступали силачі, танцювальні та співочі колективи. Приголомшували глядачів студенти-гирьовики факультету фізичного виховання нашого університету. Затамувавши подих, спостерігали учасники фестивалю за виконанням богатирями небезпечних силових трюків. Валентин Хмільовий, Вадим Марчак, Андрій Башлаєв, В’ячеслав Войченко були фаворитами захоплюючого видовища!

Упродовж усього дня відбувалися майстер-класи із середньовічних танців та гончарства. Навчальний майстер факультету мистецтв Владислав Блащук проводив майстер-клас зі скульптури. Біля нього безперестанку юрмилися юні глядачі, котрі не лише спостерігали, а й самі пробували зліпити із глини якусь фігурку.

Серед глядачів та гостей міста проведено лучний турнір, переможець якого отримав грошовий приз. Цього дня також можна було побувати на екскурсії по старовинних підземеллях Умані. Гостей середньовічного заходу навчали настільній грі Magic: The Gathering.

За словами організаторів, у майбутньому подібний захід планують проводити щороку, збільшуючи його масштаби.

Пресцентр УДПУ