Студентські роки – найкраща пора
Надії, любові, знань і добра
Юність безпечна як зоряний схід.
Хай нескінченною буде для всіх.

Розумні і талановиті, креативні і відкриті, мобільні і комунікабельні, здатні долати перешкоди, веселі і серйозні, оптимістичні і темпераментні, соціально активні й патріотичні, прагматичні й романтичні…

Першокурсники УДПУ - саме такі, вони - найкращі! Це ще раз підтвердило свято, приурочене Міжнародному дню студента та 85-річчю університету, на якому за доброю традицією відбулася масштабна презентація першокурсників. Нинішнього, як і в попередні роки, право навчатися в УДПУ виборювала рекордна кількість абітурієнтів, найкращі з яких стали нашими студентами. Тож слова ведучих: «Хай високе звання «Студент Уманського педуніверситету» буде одним із найпрестижніших у нашому місті, регіоні і в країні!» викликало шквал емоцій та аплодисментів у актовій залі, де відбувалося святкування. Присутні - ректорат університету, декани факультетів, професорсько-викладацький колектив та еліта студентства: переможці олімпіад, спортивних чемпіонатів та переможці конкурсів з музичного, співочого, театрального, хореографічного та образотворчого мистецтва, відмінники навчання та громадські діячі.

Відкриваючи урочистості, перший проректор університету, доктор педагогічних наук, професор Андрій Гедзик наголосив, що цьогорічне святкування подвійне – відзначення Міжнародного дня студента та 85-ої річниці Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини. Андрій Миколайович передав усім присутнім вітання від ректора університету, доктора педагогічних наук, професора, Заслуженого працівника освіти України Олександра Безлюдного всім студентам, викладачам і співробітникам та побажав міцності духу, здорового глузду, сили волі, творчої наснаги і великих здобутків!

Перший проректор університету Андрій Гедзик вручив нагороди студентам університету. Почесними грамотами нагороджені переможці університетського етапу Всеукраїнської конкурсної програми «Кращий студент України» у номінації «Кращий студент-спортсмен» Валентин Хмільовий, у номінації «Кращий студент-громадський діяч» - Євгеній Романчук, Мирослава Стецько, Юлія Похолюк, Альвіна Полушина, у номінації «Кращий студент-медійник» Діана Подреза, у номінації «Кращий студент-науковець» - Ольга Перепелюк, у номінації «Кращий студент» - Дарія Крайнова. Почесною грамотою нагороджені учасники університетського етапу Всеукраїнської конкурсної програми «Кращий студент України» у номінації «Кращий студент» - Богдан Козоріз, у номінації «Кращий студент-науковець» - Юлія Маслюченко, Альона Завалко, Іванна Височанська, у номінації «Кращий студент-громадський діяч» - Олександр Піщаний, у номінації «Кращий студент-спортсмен» - Дмитро Дробілко, у номінації «Кращий студент-дизайнер» - Наталія Ліщук, Наталія Рогаченко.

За участь в університетському етапі конкурсу «Студентська сім`я» нагороджено подружжя Катерину та Вадима Сафо, за перемогу в університетському етапі огляду-конкурсу на кращу кімнату серед студентських гуртожитків Любов та Людмила Прохорови.

За відмінне навчання і активну участь у громадському житті нагороди отримали Олександр Румянцев, Ірина Бабурнич, Марина Гурбич, Інна Писарська, Юлія Бабурець, Анастасія Малют, Юлія Маслюченко, Ганна Мазурок, Павло Радченко, Марина Вербовська, Юлія Янковська, Мальвіна Коломієць, Анастасія Пастушенко.

Проректор з науково-педагогічної роботи університету, кандидат історичних наук, доцент Владилена Сокирська, привітавши зі святом, також вручила почесні грамоти за досягнення в науково-дослідній роботі, активну участь у громадському житті, значний творчий потенціал та з нагоди 85-річчя Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини студентам Любові Петрухіній, Анні Ладигіній, Альоні Завалко, Антоніні Кокоші, Галині Хоменко, Любові Байдюк, Ользі Перепелюк, Олександрі Квасневській, Дарії Рябоконь, Наталії Вершигорі. Владилена Володимирівна наголосила, як важливий інтелект для творчого мислення, повноцінного сприйняття навколишнього світу і побажала студентам любити свою справу, бути працьовитими, завжди прагнути до збагачення своїх знань.

Проректор з науково-педагогічної роботи, кандидат педагогічних наук, доцент Олена Кірдан вручила почесні грамоти за активну участь у громадському житті навчального закладу, молодіжний творчий потенціал, якими нагороджені студенти Євген Форос, Катерина Червона, Геннадій Шепітко, Богдан Козоріз, Ганна Підгорна, Наталія Кавалер, Наталія Шкунида, Альона Мандзюк, Тетяна Жвава, Анастасія Куріч, Тетяна Чорнокозинська, Юлія Похолюк, Дмитро Безверхній, Станіслав Блажчук, Гутлимирад Непесов. Олена Леонідівна побажала студентам, аби у їх серцях збереглася на все життя романтика студентських років, щоб доброю була пам'ять про рідну Альма-матер.

Голова профкому університету, кандидат сільськогосподарських наук, доцент Олександр Осадчий щиро привітав студентів зі святом та разом із заступником голови профкому Інною Бабій вручили подарунок переможцям конкурсу профкому на кращу кімнату гуртожитку студентам факультету мистецтв Вероніці Скочко та Сніжані Чернець.

У десяти вищих навчальних закладах І-ІV рівня акредитації міста Умань навчається 18 тисяч студентів, із них майже половина – в Уманському державному педагогічному університеті імені Павла Тичини наголосила начальник відділу у справах сім’ї та молоді Уманської міської ради, секретар спостережної ради університету Наталія Вдовиченко. Вона подякувала нашому студентству за участь у різноманітних молодіжних і загальноміських заходах, небайдужість та вручила нагороди найактивнішим, які приносять заслужену славу вузу. Дипломами управління у справах сім`ї, молоді та спорту Черкаської ОДА та Черкаського обласного молодіжного ресурсного центру нагороджені студенти Оксана Столяр, Тетяна Музика, Анастасія Жукова, Вікторія Хрищенюк, Яна Артеменко, Анна Сусло, Владислав Пуля, Любов Петрухіна, Богдан Нікіфоров, Артем Автомеєнко, Євгеній Форос. Грамотами відділу у справах сім`ї та молоді Уманської міської ради нагороджені переможці регіонального етапу Всеукраїнського конкурсу бізнес-планів серед студентської молоді: Тетяна Музика, Роман Гулий, Дмитро Короташ. За активну громадянську позицію, розвиток волонтерського руху в місті та регіоні, самовіддане служіння суспільству  грамотою відділу у справах сім`ї та молоді Уманської міської ради нагороджена координатор Студентської соціально-психологічної служби факультету соціальної та психологічної освіти Альвіна Полушина.

Голова студентської ради університету Євгенія Бородай у своєму вітальному слові побажала юнакам і дівчатам невпинного руху вперед, успішного здійснення всіх планів та задумів, а підґрунтям щасливого життя та навчання, майбутньої плідної професійної діяльності були міцне здоров’я, серце, сповнене любові та добра, натхненна думка й щирі почуття.

Далі обдаровані студенти-першокурсники, які приїхали на навчання до УДПУ з різних районів, областей України та із-за кордону, показали свої уміння і таланти під час великої концертної програми. З 1 вересня і донині пройшло небагато часу, та перші в житті студентські будні згуртували і подружили першокурсників і вони стали міцним студентським колективом. Кожний факультет в університеті живе своїми турботами, у кожного з них свої традиції, фахові спеціалізації. Але всі мають спільну мету – осягнути всю глибину педагогічної науки, а головне стати висококультурною, ерудованою особистістю. І хоч студенти першокурсники – новачки в нашому вузі, їх виступи були відточені, просто заворожували. Вони були неперевершені! Їм аплодували палко і гаряче. До такої чіткої злагодженості новоявлених самодіяльних акторів, тематичної і різножанрової мистецької наповнюваності номерів концерту доклала своє вміння організатора та талант митця режисер-постановник, керівник студентського народного театру драми і комедії Наталія Алексеєва. Доповнювали теплу атмосферу у залі ведучі офіційної та концертної програми студенти факультету української філології Віталій Слободяник та Діана Подреза.

Зі святом, дорогі студенти! Нехай кожна сторінка студентського життя буде для вас захоплюючою і цікавою. Нехай у ваших заліковіх книжках завжди буде тільки «відмінно»!

Пресцентр УДПУ