Вже стало традицією в гуртожитку УДПУ посвячувати першокурсників у студенти. Оскільки це дійство відбувається у «позаурочний час», то елементи офіційного заходу нівелюються і все подається у жартівливій формі.

Завдяки театральній студії "Студент" (керівник Тетяна Бондарчук) цьогорічний вечір був театралізованим. Ведучий та всюдисуща Параска Никанорівна (вигаданий персонаж, у якому можна розпізнати образ всім обридлої чергової на вахті або вихователя – це вже залежить від фантазії студентів) створили дружню атмосферу серед присутніх.



Іскрометні жарти, комічні ситуації робили посвяту незабутньою. Організатори намагалися, щоб у конкурсах взяли участь всі присутні, тому вони були різні – «Подзвони мені, подзвони», «Скоромовки», «Газета», «Хто швидше з'їсть локшину». Як відзначила все та ж Параска Никанорівна, для нашого українського студентського братерства характерна прикмета: як би свято не почалося, воно все-одно закінчиться так само як і минулого разу! У святковий день навіть старезні анекдоти і байки зі студентського життя набувають новизни й актуальності. Співати, танцювати, писати всякі віршовані й прозові твори на вільну тему студентство завжди любило. Отож, на посвяті у студенти першокурсники показали свої таланти, котрі за роки навчання будуть вдосконалюватись.



Насамкінець студенти зачитали урочисту присягу. У підтвердження того, що всіх прийнято до лав студентів гуртожитку, відбулося святкове кроплення водою та таврування кольоровими мазками. Новоприбулі жильці зобов’язались виконувати клятву студента вірою і правдою, ніколи не порушувати правила співжиття у гуртожитку.


Пресцентр УДПУ