Минулого тижня в університеті відбувся ряд заходів присвячених Дню українського козацтва. Дух свободи в українців живе і житиме довіку. Славні традиції козацтва шанує молоде покоління.

Так на історичному факультеті пройшов тиждень козацької слави. Розпочався він святкуванням визначної події - 365-ї річниці утворення Української козацької держави. Майбутні історики стали учасниками урочистих заходів, організованих керівництвом Черкаської області у м.Чигирині - першій столиці Української держави, гетьманській резиденції Богдана Хмельницького та відвідали багато історичних місць, пов’язаних з козацтвом. Таким чином студенти мали можливість доторкнутись до героїчного минулого нашого народу, відчути дух козацької епохи та гордість за наших предків.





Тиждень козацької слави продовжився ярмарком національної української кухні. Організатори заходу щедро пригощали студентів та викладачів смачними стравами. Чого тільки не було на столах! Сало і холодець, борщ з пампушками і голубці, вареники і млинці з сиром та сметаною, картопля, печені яблука, узвар та багато іншого.




Апогеєм тижня став футбольний матч «Як козаки у футбол грали». Студенти історичного факультету та викладачі університету приурочили гру до Дня українського козацтва.




Не менш цікавим та захоплюючим був невеликий творчий перфоменс «Мистецькі грані», який відбувся в нашому місті 19 жовтня. Цей захід об’єднав творчих, талановитих людей, які цінують мистецтво. Кожен бажаючий міг спробувати свої сили в римуванні, насолодитись музикою Артура Корніюка (м.Житомир), Ігоря Ярмолюка (м.Умань), Some people (м.Умань), полюбуватись фотовискавкою. Гостем заходу стала Тетяна Ковалевич (м. Донецьк) - лауреат міжнародного конкурсу "Підкова Пегаса-2014" (1 місце), "Авангард-2014" (1 місце), переможець поетичних батлів на конкурсі "Інтерреальність-2014».

Найбільш інтригуючою частиною заходу стали «Поетичні батли», в яких прийняли участь 14 молодих поетів. У запеклій словесній боротьбі перемогу здобув Гроза Богдан, студент УДПУ ім. П. Тичини, факультету іноземної філології.






Тиждень козацької слави залишив по собі гарний, піднесений настрій і в студентів і у викладачів, допоміг кожному долучитися до історичного минулого нашого народу…

Пресцентр УДПУ