Понад пів століття ім’я Павла Тичини носить Уманський державний педагогічний університет. 23 січня виповнюється 131 рік від дня народження відомого українського поета, перекладача, фольклориста, педагога, громадського діяча Павла Григоровича Тичини.

Ми в університеті живемо із його пророчим: «Ти чуєш, як життя зове? Епоха лиш того пригорне, хто сам з епохою живе». Сьогодні як ніколи актуальними для нас є слова геніального українця.

Творчий шлях одного з найбільш талановитих українських поетів XX століття Павла Тичини припав на дуже складний період української історії. Комуністичний режим, який уже на початку 30-х років унеможливив вільний розвиток літератури, наклав свій темний відбиток на творчість митця. Сьогодні завдяки новим дослідженням літературної спадщини письменника і виданню його творів збагачується наше уявлення про поезію Тичини.

Дійсно, творча спадщина Павла Григоровича Тичини не залишає байдужими численних шанувальників, а ліричні вірші поета, пронизані тонким почуттям прекрасного, назавжди увійшли в скарбницю світової літератури.

Про відомі і невідомі сторінки біографії Павла Тичини розповідає рубрика «Історичний календар»:https://bit.ly/3sNr9Zz

Пресцентр УДПУ