За доброю традицією творчі колективи кафедри музикознавства та вокально-хорових дисциплін - український народний хор «Кобзар» (художній керівник - заслужений працівник культури України, доцент Василь Семенчук) спільно із народним ансамблем «Музичні візерунки» (художній керівник - кандидат педагогічних наук Віра Калабська) провели творчий звіт-концерт. Для шанувальників хорового та музичного мистецтва цей захід став справжнім святом, адже учасники колективів вкотре продемонстрували виконавську майстерність та професіоналізм.

Концертну програму розпочали піснею «Думи мої» на слова Великого Кобзаря в обробці Анатолія Авдієвського. Патріотична тематика золотою канвою мережила звітний концерт народних колективів. У програмі звучали українські народні пісні та твори літературного походження, виконані акапельно та під музичний супровід.


Гучними оплесками супроводжувалося виконання кожної композиції. Особливого піднесеного настрою концертній програмі додали гумористичні українські народні пісні «Ти капуста, ти розсада» (обробка Костянтина Котенка), «Ой їхали хлопці з ярмарку» (обробка Олександра Стадника), «Вийди, Грицю, на вулицю» (обробка Євгена Кухарця). Не залишили байдужими присутніх і ліричні, задушевні «На Івана, на Купала» (обробка Івана Бідака, солістка Тетяна Хлівна), «Закувала зозуленька на стодолі, на розі» (обробка Євгена Кухарця), «Вербовая дощечка» (солістка - Юлія Фарисей), «Степом» (солістка – Анастасія Шинкарук).








Творчий звіт-концерт колективи завершили піснею на слова Тараса Шевченка «Реве та стогне Дніпр широкий», яку підхопили глядачі у залі.

Наприкінці заходу слова подяки учасникам концерту висловив помічник ректора, завідувач кафедри музикознавства та вокально-хорових дисциплін Дмитро Балдинюк. Особливі слова вдячності прозвучали і на адресу Анатолія Купчика, керівника хору з 1995 року, та Василю Семенчуку, який нині очолює цей хоровий колектив.




Засобами вокально-музичного мистецтва виконавцям та керівникам вдалося відтворити красу та глибину народної пісні - від сумовито-хвилюючої до радісної і піднесеної.

За роки свого існування народний хор «Кобзар» та народний ансамбль «Музичні візерунки» виплекали не одне покоління талановитих вчителів, які понесли до своїх вихованців, учнів красу українського мистецтва, його чарівність і неповторність. Колективи щоразу неповторні своїм особливим звучанням, що черпають натхнення з народних джерел.

Пресцентр УДПУ