Університетська родина народних творчих колективів поповнилася ще двома — гітарним дуетом «Містерія» факультету мистецтв (художній керівник – викладач кафедри інструментального виконавства Анатолій Коваленко) та хореографічним колективом «Inspiration» факультету іноземних мов (художній керівник – викладач кафедри хореографії та художньої культури Анастасія Криворотенко). Нещодавно ці колективи разом з головою профкому УДПУ імені Павла Тичини Олександром Осадчим взяли участь у святковому концерті до Міжнародного жіночого дня, організованому Федерацією профспілок Черкаської області.

Цей традиційний захід вирізнявся від подібних тим, що під час концертної програми атестаційна комісія творчої атестації Федерації профспілок Черкаської області визначала рівень підготовленості та майстерності художніх творчих колективів, які проходять або підтверджують звання «зразкових» та «народних».

Виступи творчих колективів УДПУ, які мали здобути високе звання «народних» отримали високу оцінку поважної комісії, бурхливі овації глядачів. Вони по праву заслужили звання «Народний аматорський колектив профспілок України»!

Дует гітаристів «Містерія» у складі Вікторії Цимбал та Анатолія Коваленка розпочав свій творчий шлях у 2010 році з метою пропаганди класичної музики серед молоді. Ансамбль часто виступає у загальноосвітніх школах та школах естетичного виховання. Для підвищення професійного рівня учасників ансамблю, дует бере участь в обласних та всеукраїнських конкурсах: весна 2014 року ‒ обласний огляд-конкурс музичних шкіл (I місце); осінь 2014 року – ІІ Всеукраїнський фестиваль-конкурс інструментального мистецтва «Квітуча країна», м. Умань (Гран-прі).

Колектив часто запрошують до участі у концертній діяльності навчальних закладів, науково-практичних конференціях, фестивалях, концертах міста. У репертуарі виконавців – музика різних стилів та напрямів, старовинних та сучасних композиторів.

Черкаську публіку дует зачарував професійним виконанням романтичних композицій: Максімо Діего Пухоль «Фінал»; Джордж Кардосо «Мілонга» у хореографічному супроводі викладача кафедри хореографії та художньої культури Ірини Грошовик та студента 4 курсу спеціальності «Хореографія» Олександра Піщаного (постановка кандидата педагогічних наук, доцента, завідувача кафедри хореографії та художньої культури Людмили Андрощук); «Shapeofmyheart» з репертуару Стінга (вокал – студент-магістрант спеціальності «Музичне мистецтво» Расім Багіров, ударні – студент-магістрант спеціальності «Музичне мистецтво» Роман Шевченко).

Хореографічну студію на факультеті іноземної філології було створено у 2005 році за ініціативи керівництва факультетуз метою популяризації хореографічного мистецтва серед студентської молоді. Керівниками колективу були Марина Галаган, Сергій Куценко. З 2009 року студією керує Анастасія Криворотенко. З 2015 року студія отримала назву: хореографічний колектив «Inspiration» факультету іноземних мов Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини.

Основу колективу складають студенти факультету іноземних мов Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини. У репертуарі – танці народів світу та авторські роботи керівника у різноманітних жанрах (народна хореографія, стилізація народного танцю, сучасна хореографія).

Глядачі надзвичайно емоційно зустріли запальний «Ірландський танець» (постановка випускниці мистецько-педагогічного факультету 2008 року Марини Галаган) та яскравий «Ковбойський танець» (постановка керівника колективу – Анастасії Криворотенко).

Щиро вдячні керівникам творчих колективів «Містерія» та «Inspiration» за їх створення, велику працю по служінню мистецтву, за можливість насолоджуватися мистецтвом та культурою.

Керівники та учасники колективів висловлюють безмежну вдячність кандидату сільськогосподарських наук, доценту, голові профкому університету Олександру Осадчому за фінансову підтримку!

Також висловлюється подяка Федерації профспілок Черкаської області на чолі із Петром Шевченком за запрошення до участі у прекрасному заході! Петро Васильович у листі до ректора УДПУ імені Павла Тичини, професора Олександра Безлюдного у свою чергу засвідчив свою повагу до закладу і відзначив професіоналізм та майстерність наших колективів, щиро подякував за їх участь у концерті й побажав успіхів у подальшій творчості, зазначивши, зокрема: «Виступи представлених у програмі концерту колективів Вашого навчального закладу були досконалими, емоційно сприймалися глядачами та високо оцінені атестаційною комісією по переатестації аматорських художніх колективів профспілок Черкащини, що носять звання «народний» та «зразковий».

Вітаємо наші колективи із присвоєнням звання «Народний аматорський колектив профспілок України» і бажаємо й надалі тримати «марку», постійно працювати над своїм репертуаром. Невичерпного Вам натхнення, незгасаючої життєвої енергії та подальших творчих здобутків!

Пресцентр УДПУ