Ольга Яношівна Музика – кандидат педагогічних наук, доцент, завідувачка кафедри образотворчого мистецтва – в Уманському державному педагогічному університеті імені Павла Тичини працює з 2001 року.

У 2011 році захистила кандидатську дисертацію на тему «Розвиток творчих здібностей майбутніх учителів образотворчого мистецтва в процесі вивчення фахових дисциплін», отримавши ступінь кандидата педагогічних наук. У 2013 році отримала вчене звання доцента. Авторка понад 70 наукових праць, серед яких: монографія за темою дисертації, колективна монографія «Професійна підготовка майбутнього вчителя образотворчого мистецтва: теоретичний аспект», навчально-методичні посібники «Матеріали і техніки олійного живопису», «Пленер», публікації у фахових вітчизняних і зарубіжних наукових виданнях.

Ольга Яношівна – учасник багатьох колективних виставок художників Уманщини в міській картинній галереї, виставковому залі Державного історико-архітектурного заповідника «Стара Умань», автор кількох персональних виставок на кафедрі образотворчого мистецтва та в міській картинній галереї, а також благодійних виставок у Будинку художника (м. Київ). Працює у жанрі пейзажу, натюрморту. Техніки – пастель, гуаш, акварель, олія.

Захоплюється поезією, має публікації в періодичних виданнях і літературних альманахах. За словами митця, своє натхнення вона черпає зі звичайного життя, а найулюбленішою технікою називає пастель.

Творчість вважає покликом душі. Життєве кредо: «Кожен приходить у світ, щоб зробити його досконалішим».

Пресцентр УДПУ