Туризм! Це мальовничі краєвиди, безмежне зоряне небо, пісні під гітару, гарячий чай у холодний вечір, тихе полум`я вогню. Це море позитивних вражень, цікавих зустрічей та пригод!

Туристичні зльоти команд УДПУ, ініційовані кафедрою географії та методики її навчання, яку очолює доктор педагогічних наук, професор Оксана Браславська, вже стали традиційними і улюбленими студентами. Цього року зліт відбувся на території агробіостанції, а участь у випробуваннях взяли 4 команди природничого та економічного факультетів, організацію та підготовку яких разом із викладачами забезпечила доцент кафедри географії та методики її навчання Ірина Кравцова. Такі змагання проводяться з метою популяризації масового туризму та краєзнавства, виховання національної свідомості та громадської позиції, а також пропаганди здорового способу життя серед студентської молоді, підвищення туристичної майстерності учасників зльоту та зміцнення дружніх стосунків у колективі.



Величезний інтерес у турзльотівців викликало виконання різноманітних завдань, таких як «купини», переправа по «жердинах», «маятник» та інших. Емоції вирували не менше, ніж на великих масштабних змаганнях. Кожен намагався підбадьорити своїх, а вирази облич самих учасників у момент напруженої боротьби відображали всі відомі емоційні стани й їхні відтінки разом узяті. Та найцікавіше було попереду. Всі з нетерпінням чекали на конкурс кашоварів. Гості, куштуючи кулінарні «шедеври» кожної команди, обрали найсмачнішу кашу.




Важко було визначити переможців, та місця розподілили таким чином: І місце здобула команда «Ерудит» природничо-географічного факультету 33 групи; ІІ місце вибороли студенти команди «Сіріус» природничо-географічного факультету 43 групи; ІІІ місце у запеклій боротьбі отримала команда економічного факультету «Мерідіан»; ІV місце посіла команда «Торнадо» природничо-географічного факультету 32 групи.

На завершення свята ректор УДПУ Наталія Побірченко та професор Оксана Браславська нагородили команди грамотами та цінними подарунками. Розходилися по домівках учасники туристичного зльоту хоч і стомленими, але задоволеними і переповненими емоцій. Туризм – це свято!



Пресцентр УДПУ