Всесвітньому дню туризму був присвячений туристичний похід, організований викладачами кафедри туризму та готельно-ресторанної справи економічного факультету УДПУ. Захід проводився за участі студентів напрямів підготовки «Туризм», «Готельно-ресторанна справа», учнів 11-го класу ЗОШ №3 на околиці Умані - в Білогрудівському лісі і пройшов на високому організаційному рівні.



Студенти ІІ, ІІІ та ІV курсів провели туристичні майстер-класи для першокурсників та школярів. Так, майстер-клас зі встановлення намету показали Володимир Сподобаєв та Ігор Гольонко (35 гр.); Олександр Соболевський (28 гр.) – з розпалювання вогнища; Андрій Грабарський та Сергій Кашперський (28 гр.) –з подолання маршрутів з перешкодами.





Старшокурсники допомогли новачкам ознайомитися зі специфікою майбутньої професії та передавали корисний досвід. Захоплюючими були змагання з туризму за участю команд академічних груп, які брали участь у святі. Журі підвели підсумки дружнього суперництва та вручили грамоти за здобуті призові місця.




Не менш цікавим був і конкурс на кращу туристичну страву. Тут студенти проявили свою кулінарну майстерність та креативність, готуючи та частуючи різноманітними стравами.





Завершилося свято урочистою посвятою майбутніх спеціалістів в почесні лави туристів з проголошенням клятви та присвоєнням першокурсникам гордого звання «Турист УДПУ».



Туристичний похід залишив яскраві враження у студентів та школярів.


Пресцентр УДПУ